Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Pattanásos bőr, bőrgyógyász?

Pattanásos bőr, bőrgyógyász?

Figyelt kérdés

Sziasztok

már kb 11 éves korom óta pattanásos, miteszeres a bőröm, most 16 vagyok... és kb az égvilágon mindent kipróbáltam :

zynerit , dalacint , aknesol , sudocrem , clear&clear termékcsalád, garnier stb... tehát már mondhatni minden volt ami csak segíthet külsőleg, de még mindig elég sok pattanásom miteszerem van, és mindezen szerektől igaz javulás látható volt, de ahogy abbahagytam őket max 2-3 hónap után újra nagyon sok pöttyöm lett!

tehát elszántam magam, hogy elmegyek egy bőrgyógyászhoz, az érdekelne hogy ez mennyibe kerül, egy "magánklinikán" ? tehát egyből odamegyek elmondom neki hogy már ilyen külső dologra nincs szükségem nem segített semmit és hogy írja ki a Roaccutan vagy az Isotretinoin nevű gyógyszert, ez így mennyibe kerül hogy fogad és kiírja nekem ezeket ?

és utánna ha vérképet kell vinnem kb mennyibe kerülhet ?

ja és kozmetikusnál voltam, az se segített többet :)

előre is köszi a válaszokat !!!

2009. jan. 27. 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom, ez orvosonként változó, de nyilván nem csak beállítasz az orvoshoz, főleg egy magánrendelésre, hanem időpontot kérsz telefonon, és akkor megkérdezed h ez mennyibe fog kerülni, ha saccolni kéne, mondjuk 5000 ft-ot mondanék, de ez tényleg csak kb.
2009. jan. 28. 13:26
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
Ismerős szitu..én is így vagyok ezzel.Azért nem segített, mert ez nálad hormonális eredetű.Ugyanúgy, mint NÁLAM.Nem fogja eltüntetni semmi, csak a kamaszkor vége.Az A-vitamin kúra után ismét újra működni fognak a faggyúmirigyek és újraindul az ördögi kör.Ráadásul szanaszét szárítja az ember bőrét, száját.Csak a türelem és a folyamatos kozmetikai kezelésekkel tudsz ez ellen harcolni, illetve megelőzni, hogy ne táguljanak tovább a pórusaid és felnőttkorodban ne legye kráteres a pofid.Sajnos ezt örököltük és nagyon igazságtalan...:( Sorstársad
2009. jan. 28. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

szia!két éve járok bőrgyógyászhoz, nagyon fontos a türelem! Szedtem Roacutant, használtam Isotrexin gélt,Duac gélt,egy csomó antibiotikus kencét, most csak kiegészítő kezelést használok. Fontos, hogy reggel, este tisztitsd, tonizáld,hidratáld a bőröd.A DermaArt Klinikán kipróbáltak rajtam egy új bőrápoló családot a STOP Akn-t, ebben van mélytisztító gél, tonik, bőrradír, hidratáló krém, maszk, szárító stift...a tapasztalaotm nagyon jó. Patikában tudod megvenni, vagy már az interneten is rendelhető a cégtől,és nagyon sokáig elegendő!

Fel a fejjel, később, vagy nem is leszünk ráncosak!

2009. márc. 19. 21:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem kb 13 éves korom óta tiszta pattanás az arcom,a hátamon és a dekoltázsamon is vannak.Az elejéna hátammal kezdődött,elég szörnyű volt!Én is kioróbáltam mindent amit el tudsz képzelni,de semmi sem használt,mivel hormonális volt,egyszerűen nem tudtam vele mit tenni!

Ami el fogja mulasztani tényleg,az a kamaszkor vége.Nekem is már sokat javult a helyzet,mióta hormonálisan úgy,ahogy renbejöttem.(Most 19 éves vagyok) de még mindig vannak pattanásaim.Én szedtem roaccutant tavaly,de csak egy hónapig,mert nem bírta a szervezetem,de nekem az is rengeteget segített.Szóval szerintem ha nagyon nem bírod már,érdemes belevágni,de a legkisebb eltérésre a leletekben is abba kell hagyni!

Egyvalamit ne szedjél semmiképpen,fogamzásgátlót,akármennyire is lobbiznak mellette az orvosok!Csak feleslegesen hozzápiszkál az ilyenkor amúgy is kialakulófélben levő hormonháztartáshoz,és többet árt,mint használ!(Nekem pl a diane-nak "köszönhetően" kb fél évig nem jött meg,miután abahagytam)

2009. máj. 28. 23:56
 5/9 anonim ***** válasza:
31%

A magánklinikák arra hajtanak hogy sokat jérj vissza, mert az nekik sok pénz!

HA a Zynerit nem segít az nem tudom hogy van, de szerintem hazdusz, mert a Zynerit is csak receptre van, szóval ahsználd azt, basszus és ne mond azt 3 nap után, hogy hát ez nem ahsznál kell neki a kitartó használat, de gyors az eredmény...

A Zynerit-et nem szabad abbahagyni 2-3 hét után, ez a lényeg, kell neki 6-8 hét, és nem jön vissza semmi!

2009. okt. 29. 09:15
 6/9 A kérdező kommentje:
hát hidd el 4 zynerites dobozt kentem fel az arcomra és egy üveg két hétig tartott ki nálam, és mégis tünetileg segített valamennyit, de nem mulasztotta el a pattanásaim, miteszereim.
2009. okt. 29. 23:52
 7/9 anonim válasza:
100%
Szia! Én is hasonló problémával küzdök. Kb. 3 éve szedtem Roaccutant és azelőtt mindenféle kenceficével kentem az arcom (Zynerit, Dalacin, Skinoren...), de mind hatástalan volt, egyedül a Roa segített. Most 18 vagyok és újra előjöttek a pattanások, de nem annyira durván. Ma voltam bőrgyógyásznál, és ki volt akadva, hogy én hogy akarok Roaccutant szedni, amikor alig van pattanásom, mert azt csak a nagy gennyes vmikre írják ki... Nem értem mért nem akarja nekem felírni... láttam én már olyan lányt is akinek tényleg alig volt pár pattanása és simán felírták rá, meg olvastam is jópár hasonló emberkéről. Nem tudom mért nem akarják megérteni, hogy csak ez az ami segít, másrészt meg nem is volt káros mellékhatása azon kívül, hogy szárazabb volt a bőröm, de hát pont azért csinálnám könyörgöm!
2010. febr. 5. 10:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is magán bőrgyógyászhoz járok, az első alkalom 5000 Ft volt, azóta havonta megyek és 3000-et fizetek mindig. Nekem Sotretet írt fel, amit már 1,5 éve szedek és teljesen elmúltak a pattanásaim. (pedig rengeteg volt, és én is kipróbáltam minden boltban kapható szert de nem segítettek).
2010. márc. 13. 14:34
 9/9 david1921 válasza:
Szia kedves sorstárs!!!Nos igen nekem is meggyűlt a bajom a pattanásokkal...nos a legjobb mindig egy olyan emberhez fordulni aki kellő szakértelemmel tudja orvosolni a problémát...a kencék amiket a boltokban dmben rossmannban lehet kapni nem mindig jók és lehet egyes bizonyos bőrtipusra megfelelőek de nem minden bőr egyforma...nézd én nem voltam rest és a változás érdekében elmentem egy szakemberhez akit börgyógyásznak hivnak ha valaki itt szegedi akkor tudok is javasolni (koviprofi91@freemail.hu ez az email cimem) és ha szegedi vagy vagy vannak itt szegediek is akkor azoknak tudok javasolni dokit...és tényleg az a legjobb módszer amit a doki a legjobbnak lát...nézd nekem aknenormin tabletát irt fel és skinoren krémet...mellé dalacin T stiftet és lubexylt...a lubexyllel a hátat kell bekenni...és óvatosan!!!!miért is mert az izotretinoin tartalmú gyógyszerek pl roaccutane aknenormin stb fényérzékenyitenek szóval a szoláriumot és a napozást kerülni kell...ne legyél hosszú ideig a tűző napon...rengeteg folyadék...és figyelem az aknenormin száritja a bőrt és az ajkakat emiatt ajakápolóval való ajak kezelés pl labello de jobb az aloeverás ajakápló ami olcsóbb is mert 150 ft azzal az ajkakat 1-2 óránként ecsetelgetheted...remélem tudtam segiteni....a kenőcsökkel csak ideig órákig tudod ecsetelni a problémát de a végső megoldást te magad és az orvos hozhatja...remélem
2011. júl. 27. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!