Milyen természetes anyagokból készült arckrémek vannak?
Nézz szét egy fodrász, illetve kozmetikus cikk boltban, a professzionális termékek is elég kedvező árakon kaphatóak.
pl: [link]
Engem leordított a bőrgyógyász, hogy ilcsi kozmetikomot használok.. Növényből készül. Növény=allergén.
Felírt nekem egy az én bőrtípusomnak megfelelő patikai készítményt és bevált. :)
Ez azért nem érv...
A növényeket meg is esszük!
Üdv a bőrgyógyászodnak!
:D
Pedig sok igazság van benne..
,,A rovarbeporzással szaporodó, színes virágú nyári-őszi növények pollenjei érintkezés útján válhatnak ki allergiás reakciókat. Tüneteket okozhat a rózsa, a ciklámen, az írisz, a dália és a krizantém. Kontaktus esetén, rövid időn belül tüsszögés, orrfolyás, kötőhártya-gyulladás, de akár fulladás is jelentkezhet. Ki gondolná, hogy a szobanövényként ismert buzogányvirág illóolaja is képes allergiás tüneteket kiváltani? Az oroszlánszáj, ismertebb nevén tátika, szintén okozhat kellemetlenségeket. "
Én nem eszem virágokat, de ez csak egy kis ízelítő volt a sok allergén növény közül. Jobban hiszek a bőrgyógyásznak, mint Ilcsi féle rózsás meg isten tudja milyen növényi kencéknek.
De persze mindenki azt használ, meg abban hisz amiben akar.
Mivel a kérdező természetes anyagokat kért, a legjobbak gondoltat ajánlottam. Hallott már a bőrgyógyászod és te a MagyarBrands /Superbrands/ márkákról?
Persze természetes, hogy egy bőrgyógyász nem fog természetes dolgot ajánlani. Neki egészen más az érdeke...
Az allergizálásról csak ennyit: (!)
"Nézzük például a ma divatosan kiátkozott parlagfüvet! Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert..."
Szép napot!
Csak példának okáért, mi mindenből készülnek arckrémek, krémek, testápolók:
szőlő
szilva
barack
meggy
naspolya
sütőtök
alma
aloe
citrom
fahéj
menta
paprika
paradicsom
rozmaring
torma
vadgesztenye
csalán
berkenye
birsalma
petrezselyem
levendula
stb.
"szépítő természet"
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!