Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Érdemes belekezdenem a Roaccut...

Érdemes belekezdenem a Roaccutan szedésébe? 18 éves vagyok és van egy hónapom eldönteni. De félek a mellékhatásoktól, pl hogy eleinte még pattanásosabb leszek, bőr és szájszárazság, májproblémák. :S

Figyelt kérdés

Eléggé zsíros a bőröm, tágak a pórusaim. Anyukámé bőre is még mindig pattanásos, pedig majdnem 40 éves, és tágak a pórusai. A bőrgyógyász elsőre megállapította, hogy egyforma bőrünk van. Roaccutant javasolt nekem, fogamzásgátló szedése mellett, és minden hónapban vissza kellene mennem hozzá. Tudok a mellékhatásokról. Kicsit félek, mert azt mondta a doki hogy kezdetben még több pattanásom jön ki. Amúgy annyira durván nem vagyok pattanásos, inkább mitesszeres, az arcomon mindenhol, de alapozóval eltüntethető majdnem teljesen. De már nagyon unom hogy mindig ezzel szenvedek ráadásul a hátam is teljesen pattanásos! :S A hajam és a bőröm alapból túl zsíros. Azt is tudom hogy fényérzékennyé tesz, ezért éppen jó lenne most elkezdeni szedni, télen..

Kinek milyen tapasztalatai vannak a mellékhatásokkal? Nagyon pattanásosak lettetek a szedése után 1-2 hónappal? Mennyi idő alatt múltak el?:S

2010. nov. 13. 18:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
És egyébként a szájszárazság meg ilyenek nem nagyon-nagyon zavaróak? (pl. csókolózás vagy ilyenek) Mert olyat is olvastam hogy valakinek egy egyszerű mosolynál is berepedezett...:S
2010. nov. 18. 18:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia, én Sotretet szedtem, kicsit talán a Roa durvább, de mellékhatásként mindezeket nekem is felsorolta, nekem szerencsére nem lett rosszabb és nagyon hamar javult a bőröm. Már csak 10 kapszula és kész vagyok vele :D április óta szedem. Szárazság nagyon enyhén jelentkezett az esetemben, de ez egyénfüggő, én Bepanthen Plus-t használtam minden este, meg amikor otthon voltam és sokat segített a számon, de máshol nem jelentkezett szárazság. A fényérzékenységről meg annyit, hogy télen tényleg nincs mit aggódnod, én még tengerparton is voltam a nyáron, a kúra idején és figyeltem, hogy 4 előtt ne menjek napra, 50 faktoros védőkrémet használtam, napszemüveg, vállaim a nagy melegben nem voltak szabadon, nem is égtem le, szóval nem lett baja a bőrömnek. Sok sikert!
2010. nov. 18. 19:33
 13/14 A kérdező kommentje:
Sotret miben különbözik?:O Még nem hallottam róla, vagyis a bőrgyógyász csak a Roát említette nekem(+hozzá ugye fogamzásgátló)
2010. nov. 18. 20:10
 14/14 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátló csak azért/akkor kell, ha élsz szexuális életet, nehogy teherbe ess, mert a gyereked szinte biztos hogy valami deformitással/betegséggel születik. Nekem legalábbis ezt mondták, de én ugye akkor még csak 14 voltam(szűz voltam még) így nem is írt fel. A sotret-es válaszolónak igaza van, én is szedtem nyáron is, és így kell pontosan csinálni, ahogy ő. Ajakápolót és testápolót meg hasonlókat meg a doki szokott felírni, gyógyszertárban kell kiváltani. Ennyi.
2010. nov. 21. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!