Ha ritkábban mosok hajat, kevésbé zsírosodik?
Sajnos nagyon gyorsan bezsírosodik a hajam, és sűrűn kell mosnom, 2 naponta akár. ehhez viszont már egyre inkább se energiám, se időm. nagyon sok időt vesz igénybe egy egy hajmosás, ha beleszámolom a szárítást, vasalást is (hosszú hajam van). rengetegféle sampon kipróbáltam már, de semmi javulás. mosás után egy nappal már zsíros a töve, csak a hajmosás napján tudom kiengedve hordani, másnap már össze kell fogni. a másik, meg az, hogy a hajnak sem tesz jót.
arra gondoltam tehát, kipróbálom egy ideig, hogy csak hetente mosom meg a hajam. többen javasolták ezt, mert állítólag így kevésbé lesz később zsíros a haj. amikor gyerek voltam, akkor is hetente mosta anyukám, emlékeszem. veszek majd vastag hajpántokat, hogy a zsíros részt takarjam, a hajam meg összefogom. valaki próbálkozott már ezzel? mennyire válik be? érdemes belevágni?
Szerintem ez változó. Van akinek bevált.
Részemről: hosszú hajam van, vékonyszálú és ha este megmosom másnap este már zsíros a töve. Többi napról ne is beszéljünk... Egyébként viszont nagyon dehidratált, töredezik már a töve is... :(
Én csináltam ezt, hogy nem mostam egy ideig (itthon voltam végig) 3 hétig is volt, hogy nem mostam meg, hogy hátha ez majd segít. Hát... kb semmi változás nincs,annyi, hogy csúnya a hajam és minden bajom van, mert koszosnak érzem. Ugyanolyan, mint előtte. Szóval szerintem hülyeség, ha már így is úgyis zsíros, legalább tiszta legyen... Egyébként én ha hajpakolást használok akkor utána sokkal jobb, annyira nem is zsírosodik talán... dm-es hajpakolást rakok rá, semmi extra.
Gondolj bele, hogy ha az arcod zsíros, pattanásos annak jót tenne ha nem mosnád 2 hétig? Utána is zsíros lenne, és csak felgyűlne a sok mitesszer. (nekem ezt is tanácsolták, hogy ne mosakodjak annyira gyakran és akkor jobb lesz. Szerintem ezek butaságok, inkább rendesen tisztálkodom.
Szerintem ha 3 naponta mosod csak a hajad, eleinte az is elég lesz és így tiszta is lesz és ha már zsírosodik rakhatsz rá hajpántot, sapkát. Bár nekem a sapkától rögtön zsíros lesz, szóval nekem az nagyon nem jó. Inkább beszórom picit hintőporral azt kifésülöm belőle és úgy hamvasnak tűnik... és úgy összefogom.
egyik osztálytársamnak is nagyon zsíros a haja...de ő 2hetente mos csak hajat..elég gusztustalan mikor 2nap után tiszta zsír a haja és nem mossa meg:S am nagyon szép haja lenne,hosszú a háta közepéig leérő barna haj:Dgyönörű,mikor megmossa...de mégse teszi gyakrabban,pedig van amikor már a váláig tiszta zsír a haja...:(
régebben nekem is ilyen,volt előtte mindig heti 2x mostam hajat...de akkor rászoktam,hogy csak hétvégén,mikor van ídőm bőven.használtam rá pakolást,meg mindent ami a zsírosodás ellen jó,és nekem helyreállt.bár kétlem,hogy attól a sok kenceficéttől.:)
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!