Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha a nap valóban annyira...

Ha a nap valóban annyira káros akkor 31 évesen miért nem látszik az hogy idáig folyton lebarnultam és sosem használtam fényvédőt? Lehet hogy csak később fog kijönni a negatív hatás?

Figyelt kérdés

Lehet hogy pár év múlva emiatt öregszem 15 évet?

31 vagyok és még a mai napig elkérik a szemelyim, nem mindig de előfordul...

a borom nagyon fehér viszont közben le is tud barnulni. (Bár erősebb napon leégni is)

Sosem használtam fényvédőt és 2020 előtt minden nyáron lebarnultam.

Volt hogy nem is itthon éltem hosszabb ideig hanem oslyan országban ahol sokkal erősebb a nap és akkor sem használtam fényvédőt.

Nem direkt, hanem hozzám egyszerűen 1-2 évvel ezelőttig nem jutott el hogy kellene.

De alapvetően az öregedéstől felek és most bánom hogy ezt tettem...

jelenleg a bőröm hófehér már 3 éve nem barnult le

Egy árva ráncom, Vagy pigmentfoltom sincs, számíthatok rá hogy mondjuk a harmincas éveim közepén hirtelen öregszik vagy 10 évet a bőröm az előéletem miatt? Marmint a napozás és a fényvédő hiánya miatt?

Tekintve hogy az elmúlt 2 évben akár napi 5 reklám is feljön erről meg hogy otthon is kell a fényvédő mert “átjön az uv a függönyön”, lelkiismeret furdalásom van...

tegnap 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg tényezője van, hogy külsőre ki mennyire öregszik. Ettől még a védelem nélküli UV sugárzás egészségtelen marad.
tegnap 15:50
 2/7 anonim ***** válasza:
15%
Persze, egészségtelen, de az sem jobb, hogy az emberek pakurával kenik magukat. 2 rosszból lehet választani.
tegnap 16:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Várj még 10 évet és 60nak fogsz kinézni
tegnap 16:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el használni fényvédőt, sosem késő. Amúgy szerintem ilyen korban még nem feltétlen látszik a hatása, inkább 50 fölött, de akkor is a genetika is szerepet játszik benne.
tegnap 17:43
 5/7 A kérdező kommentje:
3 köszi...
tegnap 19:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Várj még 10 évet és 41nek fogsz kinézni. :)
tegnap 20:37
 7/7 A kérdező kommentje:

1 egyébként azt megértem hogyha lebarnitod magad folyamatosan, az karos

Meg a közvetlen napsugárzás is.

De azért szerintem az kicsit túl van lihegve hogyha itthon ahol az emberek bőre fehér egy felhős napon kimész az utcára az akkora gond lenne uv szempontjából.

Éltem több mint egy évet dél Görögországban mert görög barátom volt és akkor sem használtam fényvédőt soha. Na ezt bánom nagyon most már, de ahogy írtam semmi nem látszik az arcomon és tényleg egy db rancom nincs még mimikai sem...

ma 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!