Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért rózsaszín a hajam...

Miért rózsaszín a hajam hajfestés után?

Figyelt kérdés

Hófehér hajat szeretnék, de sehogy sem jön össze. Kezdem az elején, így érthető lesz.

A hajam alapjáraton sötétbarna színű. Körülbelül fél évvel ezelőtt padlizsán lilára festettem, úgy is hagytam, nem hajtottam.

Aztán nagyjából úgy három hónappal ezelőtt úgy döntöttem, nekiállok a "Fehér haj" projektnek. Első lépésként szimplán csak rákentem a lila hajamra egy szőke hajfestéket. Ezt addig ismételgettem, míg tényleg szép, szőke nem lett a hajam.

Körülbelül a harmadik festés után kentem rá ezüst színű hajfestéket és a hajam nem ezüst színű lett, hanem rózsaszín. Ezután próbálkoztam hajszínezővel is, ami viszont szép ezüstre színezte a hajam. Hamvasító sampont is használtam, majd legutóbb próbálkoztam egy újabb festéssel. Eredmény: rózsaszín.

Először is fontos tudni, a leírtak alapján csináltam mindent. Tehát nem használtam szőkítő port, meg hasonlókat, szóval nem szőkítettem ki a hajam, csak rá kentem a hajfestéket és ennyi.

Tudom, hogy drasztikusan sokat festettem a hajam nagyon rövid idő alatt (három hónap) és most örülök annak, hogy még mindig van hajam (de érezhetően szárazabb, a sok festéstől). Szőkíteni nem szeretném (és nem is merem), mert nagyon félek attól, hogy kihullik.

Mi lehet a probléma, miért lesz rózsaszín a hajam az ezüst szürke hajfestéktől?

ma 10:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A lila, a szőke és az ezüst kölcsönhatása.

Le kellett volna szívni róla minden festéket és utána befesteni. Persze fodrásszal.

ma 11:09
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ.

Igen, bár egyáltalán nem vagyok járatos ebben a dologban, direkt írtam le a lilát. Sejtettem, hogy köze lehet hozzá, csak laikus módon azt reméltem, a szőke elfedi a lilát, reménykedtem benne (vagy inkább gyermeki módon: nem gondoltam volna), hogy a lila nem marad meg utána, de ezek szerint mégis.

Akkor ezek szerint nincs értelme tovább festenem. Nem is merem. Hagyom, míg megnő, aztán majd egyszer elég lelki erőt veszek magamon és leszívatom.

Köszönöm szépen a választ!

ma 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!