Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mennyi minden kell valóban az...

Mennyi minden kell valóban az arcra?

Figyelt kérdés

Mostanában rendszerint látom, hogy mennyi mindent pakolnak az arcukra egyes nők, ráadásul kozmetikus ajánlására. Fényvédő, reggeli arckrém legalább 2 féle, legalább 2 arclemoso, tonik, szérum, hidratáló, stb stb. Én néha csak ámulok, hogy tényleg ennyi minden kell egyesek szerint 5-6 lépéses arcápolási rutin szerintem túlzás. De persze a nagyon népszerű tiktokon a sok kozmetikus tartalom gyártó pénzt kap érte hogy eladja ezeket, ezt mások hogy nem veszik észre?

A bőrgyógyászok érdekes máshogy látják. Szerintük elég egyféle arclemoso, meg max egy hidratáló és kész.

szept. 25. 16:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ja, nem tudtam hogy a krémmánián csak idióták írnak. Neked hála már ezt is tudom.

Ha ezt komolyan gondolod, akkor itt az egyetlen idióta te vagy.

Annyi ember közül mindenki idióta mi, csak te nem? Inkább tegyél fel egy arcpakolást, és menj pihizz kicsit.

szept. 26. 12:32
 12/20 anonim ***** válasza:

10, Látod ebben a szexizmus gondolatban igazad van, bár szerintem árnyaltabb a téma.

A nőiesség performatív, nem elég csak nőként létezni, el kell játszani a szerepet, különben nem kapod meg a társadalmi elismerést.

Összemossák a higéniát meg a szépségideált, meg patologizálnak egy sor teljesen természetes dolgot.

Pl Ha aknéd van, az emberek nagy része azt hiszi azért, mert koszos-büdös-elhangyagolt vagy, és morálisan feslett, mert nem eszel jól, nem olyan krémet kensz, nem mutatsz be elég véráldozatot teliholdor a vadkan jelmezben...

A narancsbőr mint a bubópestis, féljünk tőle, szégelljük, fogyjálle tegyél rá krémet, masszázsra menjél. Stirád van? Hát ravatalozzunk is már.

Ezek mind mesterséges f@szságok, amiket megetettek az emberekkel, és nem lehet õket kritizálni, mert ha megpróbálod, megkapod, hogy áh biztos mert te futottak még kategóriás csaj vagy, azért vagy házsártos.

A dolognak ezzel a részével van baj, hogy a nők nagy része nem fér bele ebbe a csajos velnesz-fitnesz ideálba, legalábbis az élete nagy részében nem. Egy 15-20 évig kapod érte a vállon veregetést ha jó a genertikád, de aztán az életed további részében te vagy az elrettentő példa, ha fejedre állsz akkor is.

szept. 26. 12:54
 13/20 A kérdező kommentje:
Én ezt már el sem olvasom inkább amit írsz 🤣 te már szerintem kicsit máshol jársz, ez a része pedig nem érdekel egyáltalán.
szept. 26. 13:05
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem, még mindig ott tartunk, hogy mimet hazudnal nőknek, hogy lerombolják az önértékelésüket és aztán szépen visszaépítsék termékekkel.
szept. 26. 13:52
 15/20 anonim ***** válasza:
64%
Én sem használok sok mindent, artisztítò meg egy jobb minőségű arckrém. Arcpakolást szoktam használni heti 1x. Ami a legtöbbet számít az az életmòd meg a genetika. És ne felejtsük el azt sem, hogy a problémás bőr sok esetben belső probléma
szept. 26. 17:44
 16/20 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, a 12-est nem én írtam, de az arcpakolásos beszólásod is az internalizált nőgyűlöleted. Mert aki arcpakolást használ, az hülye picsa ugye, és ha te nem használsz, akkor a férfiassághoz közelebb állsz, mint a nőiességhez, és akkor te vagy a felsőbbrendű ember, mert a férfi, férfias felsőbbrendű, mint a nő, a nőies.
szept. 26. 17:56
 17/20 A kérdező kommentje:

Na! Nézzük át újra.

Én azt kérdeztem, tényleg ennyi minden kéne egy arcra? Tényleg nem veszik észre egyesek, hogy akik ezt a terméket reklámozzák azok csak azért teszik mert ez a 'munkájuk'? Te ebből eljutottal odáig, hogy én nőgyűlölő vagyok. Hmmm okes. Hiszek neked barát🤣😁

szept. 26. 18:10
 18/20 anonim ***** válasza:

Amióta megszülettünk, mindig mindent el akartak nekünk adni. Ezért nem értem, hogy miért vagy pont a szépségápolásra ráfeszülve. Nem tudom elképzelni, hogy otthon sóhajtozol, mert valahol idegenek egy csomó szérumot kennek fel a fejükre.

Vagy ha ez a topik kell mindenképpen, a nagyanyáink is beleszülettek abba, hogy az egész testünket szőrteleníteni kell. Az mekkora biznisz. Borotvák, epilátorok, soft gyanta, hard gyanta, csipeszek, IPL, lézer... és mindezt influk nélkül! Na ez nagy szó.

Valamiért imádnak az emberek utálkozni azon, hogy ki mit ken a fejére.

szept. 26. 19:39
 19/20 anonim ***** válasza:

Én pont ezért, amikor látok egy hirdetett terméket, ha szimpatikusnak tűnik elsőnek, akkor is nyilván tudom, hogy aki hirdeti, az valószínűleg egyszer ha használta és nyilván pozitívat fog mondani, meg hogy mennyire jó az a termék. És pont ezért, rákeresek a neten, véleményeket nézek. Influencereknek nem hiszek, főleg mert sokan tényleg csak azért használnak ezt-azt, mert azt kell hirdetniük. Nagyon szavahihető, mikor valaki minden héten más... c vitamin szérumot hirdet például. :D

Tudod, sok ember akar hinni a csodában. Akar abban hinni, hogyha megveszi azt a terméket, akkor olyan szép bőre lesz mint a hirdetésben szereplő nőknek, stb. Valójában pedig sokszor a kevesebb az több. aAmúgy meg szerintem ha nincs különösebb bőrproblémád, akkor arctisztításon, fényvédelmen és hidratáláson kívül nem hiszem, hogy bármi másra szükség lenne. De ez meg nem csak az arcnál van így, a test többi részénél is ez a helyzet.. tisztítás, hidratálás, fényvédelem. Ez a 3 dolog a test egész részén fontos (lenne), de ha nincs más bőrproblémád, akkor nem kell több dolog.

szept. 26. 21:23
 20/20 anonim ***** válasza:
Egyéni döntés h ki mit ken magára. Én személy szerint sok arcápolót használok, inkább erre költök mint a sminkre, nem is sminkelek. Tök szép a bőröm és kb 5 évet letagadhatok 😉
szept. 29. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!