Mennyi minden kell valóban az arcra?
Mostanában rendszerint látom, hogy mennyi mindent pakolnak az arcukra egyes nők, ráadásul kozmetikus ajánlására. Fényvédő, reggeli arckrém legalább 2 féle, legalább 2 arclemoso, tonik, szérum, hidratáló, stb stb. Én néha csak ámulok, hogy tényleg ennyi minden kell egyesek szerint 5-6 lépéses arcápolási rutin szerintem túlzás. De persze a nagyon népszerű tiktokon a sok kozmetikus tartalom gyártó pénzt kap érte hogy eladja ezeket, ezt mások hogy nem veszik észre?
A bőrgyógyászok érdekes máshogy látják. Szerintük elég egyféle arclemoso, meg max egy hidratáló és kész.
Mert az influencerek el akarnak adni minél több vackot.
15 éve senkinek nem volt 20 lépcsős skincare rutinja. Nem vagyunk levelibékák, ennyi sok vacak nem szívódik fel.
Egy magas faktoros naptej kell nyárra, mosdás után valami krém, hogy ne legyen száraz, de kb ennyi az ami jelentősen hatással lesz bármire.
Ami sokkal inkább hatással van a bőr minőségére, az a genetika, hormonok, táplálkozás, dohányzás, kialvatlanság, stressz, meg a vízminőség amivel mosakszol.
3, nem őket, a cégeket akik komplexusokat gyártanak nők és lányok, sőt gyerekek hadainak, meg megvetetik velük a sok felesleges vackot. Láttam 9-10 éves gyereket anti aging termékeket használni skincare videóban.
Az azért durva volt.
Arról azért a szüleik tehetnek.
De akkor ennyi erővel szidjuk a csokigyárakat meg a gyorséttermeket is, mert vannak akik nem tudnak nemet mondani az ízfokozott kajáikra. Meg az alkoholgyárakra, hisz léteznek alkoholistán azok mellett, akik normálisan tudnak inni.
5
Jo, szidjuk azokat is nyugi! :D
Amúgy ha figyelmesen olvasnál rájönnél, hogy nem a fogyasztókat szidom, hanem azokat akik ezt influencerként pénzért eladjak, elhitetik milyen jó, közben ki sem próbálták talán. A valós vélemények által, pl krémmánia, a termék alig éri el a 3 csillagot 400 értékelés alapján :D
Lehet hogy te is hiszel abban, hogy ez jó neked, de majd meglátod 10 év múlva ;)
Ennyi külön terméket következetesen évekig használni kb lehetetlen, mert valamelyik biztosan megszűnik, szóval senki nem fogja a rutint 10 évekig követni, hogy lássa mi lesz.
Hány arcápolási szer maradt meg a polcokon azonos formában 2010ből? Pláne 2000ből...
"Arról azért a szüleik tehetnek."
Hát nyilván te Einstein, nem a hatéves zsebpénze fedezi a dolgot, valaki veszi neki.
De a marketig a hibás, ami addig dumáltak a fogyasztók fülébe, hogy sok kislány már úgy nő fel, hogy ha nem használok 14 külön kenceficét, lerohad a fél pofám.
Ja és nem tudom feltűnt-e, de más termékek esetében sem lehet csak úgy szélnek világnak hazudozni meg megtéveszteni a embereket.
Ezért használnak egy influencert, aki hazudik helyettük, aztán a cég széttárja a kezét, hogy a 22 éves fitneszmodell rosszul tudja a krém klinikai hatásait, mi nem tehetünk róla.
7
Igen. De mindenki a saját kárán tanul.
A krémmánia tele van idiótákkal, akik meglepődnek, hogy arcmosás után hidratáló kell.
Az a baj, hogy a tudatos bőrápolás nem az lett, aki utánajár a dolgoknak. Nemrég kezdtem tretet, előtte 3 hónapig nem volt olyan nap, hogy ne olvastam volna redditen utána, hogy kinek mi a tapasztalata. Akármi kérdésem volt, mindent kijegyzeteltem.
Ezzel szemben az lett a tudatos bőrápoló, aki nem azt a butaságot mondja, ami eddig volt "köztudott", hanem most azt a butaságot bégeti birkaként, amit az influencerek mondanak.
Ha valakinek jó a bőre a 10 lépéstől, csinálja. Egy csomó minden szart megvetetnek velünk. Ti is, én is, megveszünk dolgokat, amik nem szükségesek.
Engem az zavar, hogy ebben a szépségipar utálatban van egy rejtett nőgyűlölet. Ez olyan "csajszikás" téma, és aki csajszikás, az picsa, és azt fair utálni. Jobban, mint azt, ami neked közvetlen kárt okoz. Mert egy részeg sofőr elüthet. A drogos leüthet az utcán. A passzív dohányzás káros. És mindenki TB-je emelkedik, ha az emberek egészségtelenül élnek.
De megint csak a nőkbe rúgunk, meg abba, amivel senki másnak nem okoznak kárt, mert az akkora buli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!