Melyik terméktől pattoghattam ki?
Harminc felett gondoltam,elkezdem az arcápolást bevásároltam a dm-ben arclemosó,szérum és hidratálóból de úgy kipattogtam mint kb 15 évvel ezelőtt.A termékek:
Stimmel, kettes stratégiája a standard.
Tippre a szérum és hidratáló egyike vagy mindkettő. Ezek ui. a bőrön maradnak, míg az arclemosó rövid ideig érintkezik a bőrrel, aztán megy a lefolyóba, azaz rövid ideje van irritálni, pórusokat hergelni.
És még valami: biztos alaposan megmosod az arcod? Nem súrolni kell, de azért fel kell habosítani, kb egy percig a habbal körkörös mozdulatokkal finoman mosni, mindenhol. Ahol kipattogtál, ott tuti elég alaposan mosod? Mert ha hirtelen elkezdtél rákenni mindenfélét, de csak félgőzzel tisztítod, az is okozhat problémát.
A hatóanyag elemzés műfaj megosztó. A zsíralkoholok pl. nem szárítanak, sőt... A denat.szesz persze szárít, de nem mindegy, milyen mennyiségben van a készítményben, lehet (=gyakran), hogy elenyésző és nem csinál semmi problémát, de a funkciója fontos, pl. a hatóanyag megfelelő oldásához, termékben egyenletes eloszlatásához kell a minimális mennyiség. Ember legyen a talpán, aki nulláról megugorja a komedogén - nem komedogén témát... Szóval nem egyszerű feladat, mert a "van benne" is elég macerás visszafejteni való minden egyes termék összetevőlistájában, de ráadásul az se egyértelmű, hogy baj, ha van... A legegyértelműbb kockázat a parfüm, aminek bőrfunkció tekintetében biztosan nincs még potenciális előnye se, az irritáció valószínűségét viszont jelentősen növeli.
Kérdező, szerintem is jó tanács, hogy érdemes elengedni a férfi termék dolgot, ez csak marketing, a férfi bőr is ugyanolyan ápolást kíván. Ha megteheted, gyógyszertári parfümmentesek között, gyógyszerész segítségével (nagyobb patika) válassz, a Cerave, Eucerin, La Roche Posay pl. tök klassz és biztonságos cuccokat csinál.
Ha ez drága, én drogériában a "lány" balea-k között néznék szét, többnyire illatosított, de nagyon kellemes, tisztességes termékeik vannak. A kettő között pedig a dm/rossmann "koreai" polc termékei vannak, amik többnyire kiválóak. De ha úgy érzed, a választáshoz kb pilótavizsga kell, vigyél magaddal egy csajszit, aki már lekutatta a csajszipolcos palettát. :)
(A Beauty of Joseon pl kiváló koreai polcos márka, a CosRX szintén.)
Víz... Kivül belül. Az a tökéletes bőrápolás.
A megfelelő folyadékbevitel gondoskodik a bőrödben lévő anyagok megtartásában, köztük a rugalmasságért felelős anyagokért is.
Kívülről ápolni kell sima vízzel esetleg természetes kéziszappannal, abból se kell sok. Száraz, hűvöd időben pedig, ha túlzásba viszed az arc mosását, azzal lemosod a természetes zsír réteget, ami védi a bőrt.
Natúr vazelinből egy kb 3x3 mm nyi elég eloszlatva az arcon.
Ha nincs, akkor olajos bázisú kencefice, azaz krém.
30+ vagyok, de elkérik az igazolványomat még mindig, mert egy ránc sincs arcomon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!