Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért lesz tele kiütésekkel...

Miért lesz tele kiütésekkel borotválás után a felső combom?

Figyelt kérdés

Biciklis férfi vagyok, pár hete kezdtem borotválni a lábam. Azt hagyjuk is, mennyire nehezen visz le mindent a borotva (5 pengés), de a felső combom tele van piros pöttyökkel utána. Az alsón semmi.

Kipróbáltam már dolgot, amit videókban láttam : pl. zuhany után borotválom, picit jobb lett, de sokat nem segített. Ha pedig csak lefelé húzom a borotvát, nem viszi lesz rendesen.

2024. jún. 21. 08:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez mással is előfordul, talán más borotva habot/gélt használj, lehet ez irritáló a bőrödnek.

Tusolás után érdemes, nem is kell megtörőlni a lábaidat, én a tusfürdővel bekenyem, hogy sikamlós legyen, és 5 perc alatt leszedem.

Nem szokott kipirosodni.

Csak az a fontos, hogy ne száraz legyen a lábod amikor csinálod.

2024. jún. 21. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet keratosis pilaris. Az ellen viszont nem tehetsz
2024. jún. 21. 11:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy segít-e, de próbáld meg azt, hogy borotválás után hideg vízzel öblíted le. A hideg összehúzza a szőrtüszőket és akkor nem tud begyulladni.

Én hónaljon meg a fanszőrnél így csinálom és nem szokott kipirosodni.

Persze függhet a habtól, borotvától, a bőrödtől, módszertől (pl. nem szabadna egy területen többször lehúzni a borotvát, törekedni kell arra, hogy minél kevesebb húzással meglegyen.

2024. jún. 22. 22:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, vmennyit segített a tusfürdő meg h zuhany után borotváltam, de így is meguntam, úgyhogy vettem egy epilátort a Rossmannban.

Az érzékeny bőröm miatt az arcomat is fárasztó borotválni, ahhoz már nincs energiám, h lábamat is 2-3 naponta borotváljam.

2024. jún. 27. 09:14
 5/5 anonim ***** válasza:

És milyen az epillátor? Ára?Hogy kell használni és mennyivel tovább tart míg nem kezd nőni?

Igazából én már annyira hozzászoktam a borotváláshoz, hogy nem is nagyon kívánkozok mást. Kivéve a végleges szőrtelenítést,de az meg tül drága és az sem 100%-os.

2024. jún. 27. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!