Mit változtassak az arcápolási rutinomon?
Fú én nagyon tapasztalatnak fogok most hatni. Olvastam pár bejegyzést erről a témáról, ilyen szérum olyan fényvédő.... úgy érzem kicsit lemaradtam ez ügyben.
Az arcom pattanásokra hajlamos még mindig, holott 32 vagyok lassan. Ráncaim egyelőre még nincsenek.
A következő a rutinom: (ha lehet ezt annak nevezni :D)
Reggel: micelláris víz (feketeszenes) + nivea vagy baleás nappali krém (SPF 15 van bennük.)
Este: arclemosó + éjszakai krém nivea
Ha kimegyek az utcára itt-ott bekenem naptejjel az arcom XD. Fényvédő gyanánt :D.
Na légyszi most akkor javítsatok ki, mit csináljak máshogy? Némelyikőtök nagyon profinak tűnik. Tudom nagyon basic az enyém. Őszintén, budgeton vagyok, de szívesen bővíteném, változtatnám a szokásaim. Légyszi próbáljatok meg árban elérhető termékeket ajánlani. Anyaságin vagyok, nem tudok 10 000 ft kiadni egy darab termékért.
Köszi! :)
Kb. mindent változtass. Nézz videókat.
Én mondjuk most szemét leszek, és bunkó, de pont ez a szakterületem, rutinokat is írok, de hogy ezen az oldalon többet nem írok senkinek, az biztos.
oké, értem.
1. kíváncsi vagyok én is miért nem irsz rutinokat többet itt :)
Én nem vagyok szakember, csak érdekel a téma, úgyhogy megpróbálok segíteni.
Milyen típusú a bőröd? (száraz, olajos vagy kombinált) Ez alapján könnyebb terméket ajánlani.
Amit most fontos lenne csinálnod, az a fényvédőzés, mert oké, hogy most még nincsenek ráncaid, de ez nem jelenti azt, hogy 10 év múlva sem lesznek. A nap többi káros hatásáról nem beszélve. A 15fps abszolút jelentéktelen, nyáron kell az 50es, télen is minimum 30as.
Rossmannban kaphatók Revuele fényvédők, némelyik háromezer forint alatt van, nekem másfél hónapig elég szokott lenni minimum és nagyon beváltak. Ahhoz, hogy legyen is hatása a fényvédőnek, muszáj belőle mindenhova tenni. Ne hagyd ki a nyakad, meg a mellkasod sem ha kilóg a felsődből.
Ne használj reggel micellás vizet, mivel annak az a célja, hogy a sminket és a fényvédőt távolítsd el vele, de erre reggel nincs szükség. Ilyenkor elég valami gyengéd lemosó.
Nekem sokáig ez volt a kedvenc pénztárcabarát arclemosóm. Ha jól tudom minden bőrtípusnak jó, de nem garantálom. Utána mehet a fényvédő.
Este sminklemosáshoz vagy micellás vizet vagy olajos lemosót a legegyszerűbb használni, ez megint a bőrödtől függ. Ha a micellás víznél akarsz maradni, én ezt szoktam használni:
A micellás vizet semmiképp ne hagyd az arcodon, mivel irritálni fogja. Ha lemostad a sminked, mosd át a bőrőd megint a reggeli lemosóddal, hogy biztos eltávolítsd a maradék sminket és fényvédőt is.
[link] Én ezt a hidratálót szoktam használni este, eléggé testes, de sokáig elég.
Nagyjából ennyiből áll egy alaprutin, ez a bőrápolás legeleje. Nyílván ezer meg ezer terméket lehetne ajánlani, mivel nem garancia, hogy neked is ezek válnak be, szóval most csak leírtam én miket használtam régebben mint pénztárcabarát opció.
A pattanásaidra meg egyéb bőrproblémákra hülyeség terméket ajánlani bármi infó nélkül, úgyhogy elsőre fókuszálj az új termékek beépítésére a rutinodba, meg a fényvédőzésre, és ha ez megvan ásd bele magad jobban a témába.
szia!
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!
Én sosem mosom le a micelláris vizet :D, az nagy gond?
jelenleg vizalapú lemosóm van, miért lenne jobb átállni az olajos lemosóra?
Bocsi a sok sok kérdésért, de nagyon lelkes vagyok, hogy végre valaki hajlandó volt időt szánni rám :).
4-es vagyok
Örülök, hogy tudtam segíteni :)
A micellás víz irritálni tudja a bőrt, és kiszárítja ha rajthagyod. Ahogy az összes többi lemosót, ezt is ugyanúgy nem szabad rajthagyni.
Az olajos lemosót általában zsírosabb, miteszeres bőrüeknek ajánlják, plusz sokkal hatékonyabb vele a sminklemosás, nem kell úgy dörzsölni az arcot mint egy micellás vízzel. De ez mindenki személyes preferenciája melyiket szereti jobban.
Ha még érdekel a téma, ajánlom Petra csatornáját. Rengeteg videót csinált már az arcápolásról évekre visszamenőleg, és termékeket is ajánl többféle árkategóriában.
15 éve minden reggel micellás vízzel tisztítom meg az arcom, és nem mosom le.
Kérdező, olvass utána mindennek. Ne 14 évesektől, és ne olyanktól, akik a semmire rutint adnak, vagy kijelentenek baromságokat.
(És ne magyarokat nézz.)
7-es magyarázd már el nekem, a fényvédelem hol baromság? Vagy az arclemosás? Az hogy te annyira lusta vagy, hogy egy micellás vizet nem bírsz lemosni az arcodról, nem olyan dolog amire büszkének kell lenni.
Semmi lehetetlent nem írtam le, és csakis reális, megfizethető termékeket ajánlottam. Olyasmit sem mondtam a kérdezőnek hogy kezdje el retinollal kenni az arcát, vagy szérumokat használni.
Én is szeretek külföldiektől tájékozódni, de képzeld el köztük is vannak hamis tények állítanak. :O
Kommentelni már volt időd, de valami konkrétumot már nem tudtál kinyögni magadból
8, őszinte leszek, csak a micellás vizes részen akadt meg a szemem, az egészet nem olvastam, úgy voltam vele, aki ezt a faaszságot leírja, annak minden tanácsa ostobaság. Honnan tudod pl, hogy irritálná a micellás víz?
De tévedtem, a fényvédelemben igazad van.
Konkrétumot nem tudok írni, mert nem ismerem a kérdezőt. De még akkor sem tudnék, ha ismerném. Ezt nem értik meg sokan, hogy a bőrápolás trial and error dolog. Évek munkája rájönni, hogy neked ez a hatóanyag működik, ez nem, ez pedig kifejezetten rossz. Ha ugyanolyan bőre lenne mint nekem, akkor sem biztos, hogy nem reagálna valamire máshogy a rutinomból.
Micellás vizet nem lusta vagyok lemosni, hanem annyira szárítja a csapvíz a bőrömet, hogy a víz használatát csökkentettem ezzel napi egyre.
Pontosan tudom, hogy mindenkinek más és más hatóanyag kell. De valahol muszáj elkezdeni kísérletezni, kitapasztalni. Ezért ajánlottam olcsó és gyengéd termékeket. Ezért linkeltem egy külön erről szóló csatornát is, ahol bár nem mindennel értek egyet, nagyon sok hasznos infó található. Direkt nem külföldit kerestem, mert nem tudom a kérdező pl beszél-e angolul. De még le is írtam a végére, hogy konkrét problémára nem lehet így bármi ajánlani...
A micellás vízre meg annyit tudok mondani, hogy ezek szerint te vagy a szerencsés kivétel. De ez egy szóval sem jelenti azt, hogy amit én állítok az baromság. A micellás víz még mindig egy smink lemosó. A benne lévő anyagokat nem arra találták ki, hogy hosszabb távon a bőrödön maradjanak. Ráadásul megnehezíti a krémek felszívódását is, lehet, hogy nem lesznek olyan hatékonyak.
Én nem vagyok senki, hogy neked megmondjam, hogy mosd meg az arcod, de ne szóld már le ismeretlenül a tudásom, csak azért mert valami nem zavarja a bőrödet könyörgöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!