Izzadságszag ellen?
Tavaly áprilisban szültem.
Azóta állandó és elég kellemetlen.
Old spice,fa,balea kipróbáltam, egyik sem segített.
Szoktam fürdeni, mivel alap higiénia,úgy gondoltam nem kell külön feltüntetni.
De az ilyen okos,megmondó emberek ,mint önök "kedves" egyes és hármas válaszoló ,úgy tűnik muszáj.
A rosszindulatú megnyilvánulást tartsák meg maguknak, a saját köreikben, sokan vevők erre,én pont nem.
Ha érdemben nem tudnak normális választ adni,nem kell oda írni,máson kiadni a gondjaikat.
Szép napot.
4/5
Köszönöm a válaszát.
Utána fogok járni,ugyanis mióta megszületett a gyermekem,valószínűleg a hormonháztartásomban történtek változások.
Előtte soha nem volt ilyen problémám.
1. szőrtelenítés, bármilyen módszerrel rendszeresen, ami nem irritálja a bőröd
2. alapos mosás minden nap, semmi felületes suhintás a tusfürdővel, mert nem elég
3.opció A: izzadásgátló használata fürdés után, éjszakára (!) - ezek ui. akkor hatnak, ha be tudnak szívódni és van idejük kifejteni az izzadásgátló hatást anélkül, hogy az izzadással azonnal kilökődne (ezt az kozmetikumkategóriát vitatják a hatóanyag rettegők az alumíniumsó miatt, meg egyáltalán bármi miatt, ami "nem természetes", bár utóbbi sokszor zavaros, kinek mit jelent). Az átlagostól (pl Nivea stick) a brutálig (pl Certain Dry, Vichy) mindenféle erősség van.
3.opció B: benzoilperoxid lemosó használata fürdéskor a hónaljon - ez ugyan nem csökkenti az izzadást, de kinyírja a bacikat, amik az izzadságszagért felelnek. Nehezen hozzáférhető Magyarországon, nem tudom, könnyebben elérhető és/vagy olcsóbb alternatívája van-e, de hátha valaki itt ajánl jobbat. Néhány percig hagyni kell hatni, mielőtt lemosod. (Ezt is vitatják egyes hatóanyag analisták.)
4. Nappalra szódabikarbónás deo (asszem WiseTree, amit használok) - ezt száraz tiszta hónaljra, hagyni kell teljesen megszáradni, mielőtt felöltözöl, mivel vizes alapú, eltart egy darabig, de hajszárítóval gyorsíthatsz. Extrémisták szódabikarbónába mártott félcitrommal kenik be a hónaljukat, kicsit durván hangzik, nem is volt kedvem soha kipróbálni. Ezt a műfajt a bőrgyógyászok felekezete vitatja (bőrirritáció veszélye okán), a hatóanyag rendőrségen átmegy.
Fentiek kb bármilyen kombóban. Konkrétan az izzadást csökkenteni csak a 3.a célozza, a többi a kellemetlen szagok ellen jó.
5. Akár valami, akár semmi a fentiekből, de botox. Nincs tapasztalatom. A hatóanyagosoknál nyilván bukik, de ez is az izzadás konkrét csökkentését végzi.
Ezekből hátha össze tudsz kísérletezni valamit, ami segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!