Izzadságszag ellen?

Figyelt kérdés

Tavaly áprilisban szültem.

Azóta állandó és elég kellemetlen.

Old spice,fa,balea kipróbáltam, egyik sem segített.

máj. 7. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én nem szültem még, de nekem legjobban a Garnier minerals golyós izzadásgátlói váltak be eddig.
máj. 7. 23:10
 2/8 anonim ***** válasza:
22%
Fürdeni szokás mifelénk
máj. 8. 10:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigyed rendben van? Én túlműködtem, ami többek közt erős izzadással jár.
máj. 8. 10:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Szoktam fürdeni, mivel alap higiénia,úgy gondoltam nem kell külön feltüntetni.

De az ilyen okos,megmondó emberek ,mint önök "kedves" egyes és hármas válaszoló ,úgy tűnik muszáj.

A rosszindulatú megnyilvánulást tartsák meg maguknak, a saját köreikben, sokan vevők erre,én pont nem.

Ha érdemben nem tudnak normális választ adni,nem kell oda írni,máson kiadni a gondjaikat.

Szép napot.

máj. 8. 10:41
 5/8 A kérdező kommentje:

4/5

Köszönöm a válaszát.

Utána fogok járni,ugyanis mióta megszületett a gyermekem,valószínűleg a hormonháztartásomban történtek változások.

Előtte soha nem volt ilyen problémám.

máj. 8. 10:44
 6/8 anonim ***** válasza:
27%
Bugyit, melltartót szoktál-e cserélni minden egyes nap? Intim szőrzetet is érdemes levágni.
máj. 8. 16:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Lady speed stick+dove uborkás dezodor ami nekem bevált.
máj. 8. 19:07
 8/8 anonim ***** válasza:

1. szőrtelenítés, bármilyen módszerrel rendszeresen, ami nem irritálja a bőröd

2. alapos mosás minden nap, semmi felületes suhintás a tusfürdővel, mert nem elég

3.opció A: izzadásgátló használata fürdés után, éjszakára (!) - ezek ui. akkor hatnak, ha be tudnak szívódni és van idejük kifejteni az izzadásgátló hatást anélkül, hogy az izzadással azonnal kilökődne (ezt az kozmetikumkategóriát vitatják a hatóanyag rettegők az alumíniumsó miatt, meg egyáltalán bármi miatt, ami "nem természetes", bár utóbbi sokszor zavaros, kinek mit jelent). Az átlagostól (pl Nivea stick) a brutálig (pl Certain Dry, Vichy) mindenféle erősség van.

3.opció B: benzoilperoxid lemosó használata fürdéskor a hónaljon - ez ugyan nem csökkenti az izzadást, de kinyírja a bacikat, amik az izzadságszagért felelnek. Nehezen hozzáférhető Magyarországon, nem tudom, könnyebben elérhető és/vagy olcsóbb alternatívája van-e, de hátha valaki itt ajánl jobbat. Néhány percig hagyni kell hatni, mielőtt lemosod. (Ezt is vitatják egyes hatóanyag analisták.)

4. Nappalra szódabikarbónás deo (asszem WiseTree, amit használok) - ezt száraz tiszta hónaljra, hagyni kell teljesen megszáradni, mielőtt felöltözöl, mivel vizes alapú, eltart egy darabig, de hajszárítóval gyorsíthatsz. Extrémisták szódabikarbónába mártott félcitrommal kenik be a hónaljukat, kicsit durván hangzik, nem is volt kedvem soha kipróbálni. Ezt a műfajt a bőrgyógyászok felekezete vitatja (bőrirritáció veszélye okán), a hatóanyag rendőrségen átmegy.

Fentiek kb bármilyen kombóban. Konkrétan az izzadást csökkenteni csak a 3.a célozza, a többi a kellemetlen szagok ellen jó.

5. Akár valami, akár semmi a fentiekből, de botox. Nincs tapasztalatom. A hatóanyagosoknál nyilván bukik, de ez is az izzadás konkrét csökkentését végzi.

Ezekből hátha össze tudsz kísérletezni valamit, ami segít.

máj. 9. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!