Fényvédő/naptej helyett lehet máshogy védekezni az uv ellen?
Kivonták a forgalomból az egyetlen egy fényvédőt ami nem okozott fájdalmas gyulladt pattanásokat, elég tanácstalan vagyok hogy hogyan tovább.
Valamivel mindenképp védeni kell a bőröm mert tényleg hajlamos könnyen megégni a naptól.
De egyszerűen elegem van a folyamatos fájdalmas(!!) pattanásokból, vörös foltokból és egyebekből.
Mivel lehet védekezni a fényvédőn kívül? Munkanapokon nem vagyok a napon sokat, metróval és vonattal utazok, a munkahelyemre meg nem süt be a nap. Elég lenne egy kalap pl?
Nyaraláson, strandon, kiránduláson mi védhet megfelelően?
Hát, ha a drága nem véd, az olcsót meg nem próbálod, akkor hoppon maradsz. :)
Ha én a helyedben lennék minden létező lehetőséget az olcsótól kezdve kipróbálnám. Veszíteni valód úgy sincs, legfeljebb csak a pénztárcád lesz kevesebb, de hát megéri, ha egyszer rátalálsz a neked megfelelőre.
De nem mindig a drága a jobb.
Akkor próbáld ki ezt, ha te abban bízol, hogy csak az a jó, ami drága:
Sehol nem írtam, hogy csak a drága a jó. Nyilván az olcsóbbakkal kezdtem a próbálgatást.
Utánanézek majd ennek amit linkeltél, bár nagyon olajosnak tűnik így összetevők alapján.
Múltkor olvastam róla, fogalmam sincs amúgy mennyire hatásos
Szia, esetleg leirnad, hogy eddig mi az amit probaltal es nem valt be?
Illetve milyen a nappali rutinod, hasznalsz meg valamit arcra a fenycedon kivul? Ezt is jo lenne tudni.
Ahogy nezem ez a NIOD 30 igazabol egy szerum, tele szilikonnal-tehat valszeg nem a szilikonnal lesz gond. Az osszetevoi alapjan fizikai fenyvedo fenyvedo, ezert mindenkepp ezen a vonalon indulnek el a helyedben, de tobbet is tudok mondani, ha majd valaszolsz a kerdeseimre. : ) Remelem sikerul talalni valamit, ami bevalik.
Kérdező, a gyulladt pattanásaid biztos a fényvédők miatt vannak? Nem belső ok? Esetleg valamilyen összetevő?
Amúgy kérdésre válaszolva, nem és még se próbáld.
Ezeket próbáltad? Beauty of Joseon, Pyunkang Yul?
Reggel azelainsav, pici hidratáló, fényvédő. Este (dupla tisztítás után) niacinamid, hidratáló. Heti 2-3 alkalommal bha este. Egy ideig használtam reggel c vitamint, de igazából semmilyen hatását nem éreztem így azt elhagytam kb egy éve.
Jelenleg is egy másik ásványi fényvédőt használok (1 hete, mióta elfogyott a niod) és ettől rettenetes állapotban van a bőröm. :(
Igen, tudom hogy ez igazából szérum, végső elkeseredésemben vettem meg, és beleszerettem. :D (nyaraláson volt, hogy az 50-es sokszor újrakent másféle naptejjel pirosra sültem, ahova viszont ezt kentem ott semmi nem történt, szóval teszteltem a fényvédő tudását is, és működik… vagyis működött)
Hogy korábban miket próbáltam az évek során azt nem is tudnám felsorolni, az ilyen basic nivea / drogériás vonaltól kezdve a gyógyszertárban árult (eucerin stb) választékon keresztül paulas choice-ig kb mindent amihez hozzáfértem. 😵💫
Több év tapasztalata hogy ha fényvédőzök akkor 1-2 napon belül előjönnek a fájdalmas pattik, ha nem, vagy pedig az említett niod fényvédőt kenem, akkor pedig nincs ilyen probléma.
Végül végső elkeseredésemben vettem egy Beauty of Joseon fényvédőt a dm-ben a tanácsod után, két hete használom és semmi baja a bőrömnek 😍 ezer köszi 🥰☀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!