Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Érdemes lenne ritkítani a...

Érdemes lenne ritkítani a hajamon, ha iszonyatosan viszket a fejbőröm?

Figyelt kérdés
A napokban kezdődött, és jelenleg is tart, emiatt arra gyanakszok, hogy a meleg okozhatja. Mivel nagyon dús a hajam (kb mint amit reklámoznak a dúsító termékeknél), el tudom képzelni, hogy a nyári meleg hatására felforrósodik, vagy bepálik, vagy nem tudom. Lehet hülyeséget mondok mert nem értek hozzá abszolút. Ahogy vakarom, a körmöm alá ragad egy ilyen fehér, puha cucc. Az korpa lehet? Ha ritkíttatok rajta, az megoldja a problémát? Vagy keressek kifejezetten egy fejbőrnyugtató, meg egy korpásodás elleni sampont, és használjam mindkettőt? Nem szívesen vágatnék belőle, mert minden alkalommal mikor ritkításra mentem, szerintem egy madárijesztőn is több szalma haj volt mint ami rajtam maradt. Ugyanakkor kezdek a saját agyamra menni ezzel a viszketéssel. Tegnap mostam, szóval az nem lehet gond.

2023. máj. 31. 18:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Írj rám kérdező és részletesen megbeszéljük mi okozhatja és mi segítene.
2023. máj. 31. 19:44
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Sűrű haj nem okoz viszketést, valószínűleg bőrbetegség, esetleg fejtetű okozza. Kérj meg valakit, hogy nézze meg közelről a hajadat, a tetű sekék szabad szemmel láthatóak, ha az a gond, gyorsan kiderül. Ha szemmel látható oka nincs a viszketésnek, akkor viszont érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt!
2023. jún. 1. 07:55
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Hát, ha nem láttok benne tetűre utaló nyomokat és nem múlik továbbra sem, akkor tényleg ki kellene vizsgáltatni. Ekcéma is okozhat ilyet, nekem 14 éves koromban gennyesre sebesedett a fejem tőle. Sajnos bármilyen hülyén is hangzik, ezt szinte akármi előhozhatja, még a napsütés és a víz is, de ezt csak vizsgálattal lehet biztosan megállapítani. Nálam a víz volt a ludas.
2023. jún. 1. 11:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3as végül hogyan múlt el milyen módszerek segítettek?
2023. jún. 1. 11:17
 5/10 anonim ***** válasza:
36%
Nekem is viszket mindig a fejbőröm, amint megnő a hajam. Rövid fazon, problem solved.
2023. jún. 2. 09:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Milyen fazon és mennyire rövid? Milyen nemű vagy 5ös?
2023. jún. 2. 09:54
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Én letoltam nullással a hajamat, azóta semmi viszketés nincs.
2023. jún. 2. 21:39
 8/10 anonim ***** válasza:
7es meg tudod mutatni hogyan áll a kopaszság?
2023. jún. 2. 21:53
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
4-es, nekem gyógyszeres kezelés segített. Minden nap szednem kellett és vényköteles krémmel kellett kennem a bőröm naponta 2-szer. Hajat csak 1-szer mostam egy héten bőrnyugtató samponnal és akkor sem hagytam szabadon száradni, azonnal hajszárítóztam, hogy ne maradjon sokáig vizes. Aztán kb 3 hónap után egyszercsak abbamaradt. Gondolom cseréltek az anyagon, amivel a vizet fertőtlenítik, vagy nem tudom. Utána a bőrömön lévő kiütések is elmúltak és nem kellett kennem sem magam már sehol, de a hátam azóta is foltos azoktól az elvakart sebektől. Mivel a tüneteim előtte a vízzel való érintkezés után lángoltak fel, ezután az orvosom is azt mondta, hogy így már 100%-ig biztos benne, hogy volt valami a vízben, ami ezt kiváltotta. Amúgy is durva allergiám van, de az kegyetlen volt.
2023. jún. 7. 10:09
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 Azért eléggé elgondolkodtató, hogy közben ezt a vizet isszuk literszámra (már aki iszik csapvizet). Aztán nem tudjuk miért vagyunk betegek.
2023. jún. 7. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!