Régóta küzdök korpás fejbőrrel, mit tegyek?
Sziasztok.
Régóta küzdök korpás fejbőrrel, voltam ingyenes állapotfelmérésen viszont nem írtak fel gyógyszert csak annyit mondtak hogy járjak gyakrabban fodrászhoz. 2 hetente járok mindig bőr átmenetet kérek és hajvágás után be vörösödik a fejbőrőm és van hogy ki is sebesedik. 2 naponta hajat kell mosnom mert ha nem akkor nagyon el korpásodik. Fodrászom szerint azért van mert nagyon sűrű a hajam és nem kap elég oxigént a fejbőröm. Ajánlotta a bánffy hajszeszt, kipróbáltam de nem sok változott. Esetleg ha valakinek van valamilyen házi patikája vagy gyógynövénye erre, vagy esetleg más tapasztalat szívesen meghallgatom. Köszönöm 21/F
Egy fiúbarátom hasonló helyzetben volt, neki a Sellon nevű sampon vált be. Kis kiszerelésben kapható és drága, de az ő fejbőrét csak ez tudta rendbe tenni. Drogériákban biztos tudsz venni, így néz ki, és van hozzá ár is:
Elég furcsa azért, amit írsz, extrém érzékeny lehet a fejbőröd. Bőrgyógyászaton voltál? Lehet egy magándokit érdemes lenne felkeresni, és tényleg mindent elmondani neki a fejbőrödről.
Nekem az arcbőröm is problémás, a Manna szappanok beváltak (van samponjuk is, de nem vagyok biztos benne, hogy folyékony, a normál szappan formájúval találkoztam), de a natúrkozmetikum nem mindig nyerő, gyártónként érdemes utána olvasni. A bőrt kíméli, de némelyik sajnos a zsírt/korpát is… A Dr. Organic készítményekről olvastam még nagyon jókat.
Házi praktikát az almaecetet hallottam, keress rá, erről bővebben nem tudok nyilatkozni, sose próbáltam, nem bírom a szagát. :D De ha ennyire érzékeny a bőröd, erről az almaecetes dologról mindenképp kérd ki fodrász, inkább bőrgyógyász véleményét.
24/L
Borgyogyasz. Nekem felirt valami Nizoral + valami oldatot. 1 honapra eleg, haziorvossal is felirathatom.
Nekem is Seborrhea dermatitisem miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!