Mit használtok vagy csináltok hogy gyorsabban nőjön a hajatok és egészségesebb legyen?
Rendszeresen, kéthavonta vágatok belőle picit.
Sampont, balzsamot, hajolajat használok rá, néha pakolást.
Változatosan étkezek, szedek vitaminokat is. Hátközépig érő dús hajam van, festett szőke.
Egyrészt türelem.
Másrészt minimalizálni a hő és vegyi ártalmakat(vasalás, gondorites, durva szokites).
Megfelelő technikak alkalmazása. Normális fésű, amivel alulról felfelé haladva fesulod a hajad, nem dobálod a hajad szaritaskor, amennyire lehetséges kímélő hajviseletet hordani.
Hajtipusnak megfelelő terméket kell használni. Ha alapvetően egészséges a hajad elég egy sima sampon, hidratáló kondicionáló/balzsam, hajolaj. Extrának hajszárítashoz használatos krém(pl olaplex 6, vagy elseve blow out), keratinos hajpakolás.
A pakolás vagy más kimosast nem igénylő termékek lehetnek professzionálisak is.
Vágni elég lehet akkor, amikor már elkezd akadni a fésű a hajadban.
Masszírozom a fejbőröm, megfelelően ápolom a hajam, ill. a hajvégeket, ha le van törve, levágatom kicsit, illetve próbálom nem állandóan kitenni hőnek. Nem fekszek le vizes hajjal, selyem párnahuzaton alszok, és alváskor lazán összefonom a hajam, hoy ne feküdjek rá meg cibáljam (nekem hosszú hajam van).
Meg hát nyilván igyekszem a szervezetemnek szükségestápanyagokat bevinni étkezéssel és vitaminokkal.
nem növesztem a hajam, de nagyon gyorsan nő. egyrészt genetika, másrészt meg vannak életmódbeli tényezők, amik befolyásolják a haj növekedését az én esetemben.
egyrészt ügyelek a helyes táplálkozásra, vitaminbevitelre és növényi alapú étrenden vagyok, tehát az étrendem kb 70-80%-a zöldség, többi az állati eredetű (tojás és hal az én esetemben). a vitaminok mellett az is befolyásolható tényező lehet, hogy sok olajos magvat eszek, pl. kesudiót, mandulát, etc. ezenkívül kb. 3 hetente vágok a hajamból, vagy a formáját, hosszát is alakítom v csak a végéből hogy frissebb meg szebb legyen. néha használok hajpakolást, hajvégápolót, ettől nem nő kifejezetten, viszont kevésbé lesz száraz és kevésbé törik, szóval jó cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!