Rosaceàm van, a bőrgyógyàsz ma mondta meg, amitől
borzalmasan magam alà kerültem, hogy ez màr nem lesz
szebb, csak romolhat. Zsíros korpàm is van, ès a
rosaceàs területeken viszket is az arcom. Akkor demodex
átka okozhatja?
Figyelt kérdés
Ès màr apró kis kiütések, göbök is vannak, a pirossàg is àllandó, többnyire..:( Akkor ez màr a második stádium lehet?
A bőrgyógyàsz skinoren krémet írt fel, ma este fogom először használni. Ezenkívül tudnátok ajánlani valamit rà, ami nektek is bevàllt?
Na várjunk, ha a bőrgyógyász azt mondta, hogy romolni fog, akkor keress inkább mást. A rozácea kezelhető (de nem gyógyítható), úgyhogy inkább keress mást. A zsíros korpa nem inkább korpás szeborea?
2023. márc. 28. 16:00
3/12 Sunshinedoll válasza:
Sok esetben elég jól lehet a rosaceát kezelni, érdemes lenne másik szakemberhez menni másodvéleményért, aki jobban ért a rosaceához és tippeket adni a kezelésre, illetve életmódváltásra.
2023. márc. 28. 18:26
4/12 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van, köszi szépen a válaszokat. De, lehet, hogy korpàr seborea. Most igyekszem kísérletezni majd pàr termékkel, meg amit felírt, a skinoren krémet, először úgy tűnt hogy hasznàl, de azért most kihozott mèg pàr pici piros kiütèst, meg ègett is tőle picit a bőröm, de ez elvileg normális, az elején.
2023. márc. 29. 15:13
5/12 anonim válasza:
Ilyen bőrproblémánál nem érdemes kísérletezni, hisz könnyebb ártani mint ápolni. És mindenképp nézd meg, hogy lehet-e egyáltalán a skinorent más termékkel együtt használni.
2023. márc. 29. 17:27
6/12 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom..:/ De, ha meg nem próbálok meg több terméket, (rosaceás bőrre valót) akkor mi segíthet? Most elsősorban ezt próbálom, amit az orvos írt, csak mellette gondoltam természetesebb anyagokra is, az megnyugtatóbb lenne. A tájékoztatóban nem írja, hogy lehet-e màst használni mellette, illetve kifejezetten azt írja, hogy ezt tegyük közvetlenül a bőrre, arcmosàs utàn, csak írtàk páran krèmmàniàn, hogy nekik szàrította kicsit a bőrüket, ès hidratáló hasznàltak mellette, èn is azt tettem mèg fel, ilyen mindenmenteset, amiben fényvèdő is van.
2023. márc. 29. 17:47
7/12 anonim válasza:
A krémekben nincs annyi fényvédő, ami elég fényvédelmet nyújt, plusz a sima krémet nem is visszük fel olyan vastagon, ahogyan a fényvédőt, tehát azt mindenképpen külön is kell reggelente használni. Ha nem vagy biztos benne, mit használj vagy próbálj ki, inkább kérdezz meg egy szakértőt, de ne ezt a bőrgyógyászt, akinél voltál. Keress egy másikat vagy egy jó kozmetikust. Tudom ajánlani az enyémet, ő őszintén megmondja azt is, ha valamit nem tud kezelni, így nem fog se hitegetni, se rossz terméket ajánlani. Lehet van bőrgyógyász ismerőse is.
2023. márc. 29. 18:36
8/12 A kérdező kommentje:
Köszi, igen, akkor kellene keresnem egy màsik fènyvèdőt, csak úgy tudom, rosaceànàl a fizikai fènyvèdő ajànlott inkàbb, ès mèg nem igazán találtam, itt a környéken..:/ Illetve neten biztos jobban van.
Köszönöm, akkor privátban majd lehet, hogy elkèrem az elérhetősègèt. :)
2023. márc. 29. 20:07
9/12 anonim válasza:
Amit írtál tünetet azt a demodex atka váltja ki, és annak baktériumai. A novascabin-os hajmosást írták többen, és a kénes sampont, ha a fejbőrödön ott van, az kiterjed az arcodra is. 99% hogy ez okozza a problémádat.
2023. jún. 9. 12:43
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
Igen, erre màr èn is gondoltam, hogy ez okozhatja.. Egyèbkènt, van zsíros korpàm is, ès màr a szemöldökömet is érinti.:( Ha a fejbőrömet kikezelem, akkor az arcomról is elmúlhat, vagy gondolom, azt is kell kezelni, (?) a Soolantràt hallottam, hogy az erre van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!