Másnak nem büdösödik a haja egy idő után?
18.32es vagyok
18.40es, okoskodó vagy, honnan tudod, hogy lesz hajad, ha nem tartasz még ott...?ne mondj marhaságokat...
te meg csak mossad, remélem, parókád lesz...
kérdezőnek: vegyél illatosított sampont, vagy DOVE-ot, én azt használom, nagyon finom illata lesz, és tart.de úgy tudom, a pantene is ilyen.
20Ł
nagyon okos emberek vannak itt. europai szokás, hogy tobb nap telik el 2 hajmosás kozott. de ottvannak az amcsik, minden reggel hajatmosnak, mégsem kopasz amerikaiak rohangálnak. nem a samponnal van baj, hanem azzal, hogy a haj nedvesen a legérzékenyebb, és nem kell kapálo mozdulattal fésulni a vizes hajat. a mai samponoknak nagyon jo a ph ertekuk, nagyrészt semlegesek (főleg a világmárkák), tehát nem okoz gondot a napi hajmosás, főleg ha a balzsammal visszaállitjuk a haj ph értékét. régen amikor még olyan eros sampon volt, hogy ecet nélkul kibontani sem lehetett a hajat, akkor még valoban káros volt a napi hajmosás, de akkor sem az volt a kovetkezménye, hogy kihullott, hanem letort. a lényeg hogy a haj tove mindig legyen száraz mikor kimegyunk a szabadba, és a hajmosás kozbeni fejmasszázs kifejezetten jot tesz a hajhagymáknak, fejbornek.
kedves kérdezo, ha korosan "budos" a fejborod, nem pedig csak eltulzod, akkor fordulj borgyogyászhoz, mert benne van a pakliban, hogy gombás. ne aggodj, pár alkalommal kell bedorzsolnod szeszt, és elmulik.
egy fodrász
A sampon is sokat számít. Pl. amiben szulfátok vannak, azok sokkal károsabbak, mint a szulfátmentes cuccok. Én igaz nem mosok minden nap, hanem 2-3 naponta, de ezt használom és sokkal jobban néz ki a hajam tőle, mint az átlag samponoktól, mert kevésbé szárít. A balzsamokban meg szilikonokat kerülöm, mert lezárják a haj felszínét. A múltkor elkísértem 2 rokonom egy elismert fodrászhoz, aki mikor meglátta a hajam totál el volt ájulva, hogy hogy lehet ilyen szép meg ilyen hosszút még nem is látott... Megkérdezte hogy ápolom, és mikor elkezdtem neki mondani a szulfátokat meg a szilikonokat azt sem tudta miről beszélek. Akkor átugrottam egy bio boltba a szomszédba kókusz olajat venni, kérdezte mire kell, mondom a hajamra. Meg volt lepődve, hogy minek arra olaj. Szóval én inkább magamnak vágom a hajam, ha még ilyeneket sem tud.
Amúgy igaz, Amerikában divat minden nap hajat mosni, viszont ott ezeket a dolgokat 1000x jobban ismerik, mint itt. Ismerek olyanokat (amerikaiakat), akik térdig érő hajat mosnak minden nap, viszont nem samponnal, csak balzsammal. Ez megint olyan, amit itt nem ismernek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!