Kedves 18-35 éves lányok, nők! Miből áll az arcápolási rutinod? Mit használsz mikor? Egy bőrápolásban totál laikus 26 éves nő kérdése
Esti sminklemosás. Heti egy arcradír (valamilyen drága gyógynövényes cuccal) plusz hidratálókrém. Nem hiszek amúgy a túlzott arctisztításban, szerintem a sok kemikália többet árt, mint használ.
Ezt az is igazolja, hogy 26 éves létemre 18-20 évesnek szoktak nézni. Nagyon max 22.
Abból, hogy megmosom hideg vízzel. Naponta többször.
Nem sminkelem magam, ha sminkelném, akkor persze letörölném este a sminket.
Semmilyen krémet, ilyesmit nem használok. A bőrömmel minden rendben van.
Nem kenek rá semmilyen vackot, nem véletlen, hogy akik ezeket gyártják, a saját családtagjaiknak nem engedik a használatát.
38N
Na, hát nekem ezek a semmilyen bőrápolások nagyon nem váltak be, és iszonyat örültem volna 14 évesen, ha valaki jól kioktat a tudatos bőrápolásból, de ami késik, nem múlik. Tavaly kezdtem 21 évesen és azóta iszonyat sokat javult az arcbőröm. Nekem a fő problémáim a pattanások, miteszerek, pattanás utáni foltok/hegek, illetve a vízhiány. Jelenleg ez a rutinom:
Reggel:
- Cerave hidratáló arclemosó
- Geek&Gorgeous Azelaic acid
- 30 faktoros Altruist fényvédő
Este másnaponta változik. Első nap:
- Arclemosó
- Geek&Gorgeous Porefectly Clear szalicilsavas hámlasztó
- The Ordinary hidratáló
Következő nap:
- Arclemosó
- G&G B-bomb niacinamide szérum
- G&G 0.05% retinal
- Hidratáló
Nagyon ajánlom minden kezdő figyelmébe a skinsmart oldalát, illetve Takács Petra Youtube/Tiktok csatornáját.
Arlemosás Balea med géles lemosóval. Hidratálás Balea med kézkrémmel. Megkövezni lehet, de fényvédőt ritkán használok, mert nem tudom elviselni magamon. Este lemosom a sminkem garnier rózsaszín micellás vízzel, utána a Balea arclemosómat használom és ennyi.
Néha esténként feldobok egy kis niacin amidot, esetleg argán olajat.
Használok arcpakolást néhány naponta, kamillás-salicil savas ezt a miteszerekre és pattanásokra.
Úgy havonta kb. leborotválom az arcom szemöldök borotvával. Kozmetikushoz pedig 2 havonta járok arctisztításra.
-Naptej, télen-nyáron.
-Smink lemosás valamilyen olajjal
-natúr szappanos arcmosás
-heti egy-kettő arcradírozás sóval
-napi egyszer Revox B3 vitamin szérum
-napi kétszer revox peptid, revox hyaluronin
-estére The Ordinary hidratáló
25 vagyok, 12 éve használok naptejet, nincs ráncom, a bőröm et pedig tökéletesen hidratálják a szérumok, nagyon ajánlom.
Reggel Manna kámforos szappan, ha épp nincs, akkor Himalaya Neem arclemosó
Utána Balea med arckrém
Mielőtt kimegyek, 50 faktoros fényvédő
Este sminklemosás micellás vízzel
Utána a Himalaya arclemosóval megmosom az arcom
Heti 2x BHA hámlasztó, a többi napon niacinamid
Végül a Balea med arckrém
32 vagyok, a bőröm száraz és menstruáció előtt hormonális, sebesedő puklikra hajlamos (ilyenkor mindig beiktatok egy nap plusz hámlasztót).
Retinolt nem szokott valaki használni?
Én tegnap vettem egy retinolos arckrémet, mert azt ajánlották orvosok tág pórusokra. Mostanában ugyanis gondoltam utánajárok a helyes arcápolásnak, mert jelenleg a rutinom az a testápolóval való arcmosás a zuhany alatt + minden szar testápolóval meg kézkrémmel hidratáltam esténként az arcom a retinolos arckrém vétele előtt. Úgy érzem, itt az ideje másfajta arclemosót keresnem, mint a tusfürdő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!