Ciki, ha a fodrásznak, kozmetikusnak nem minimum 1000-1500
ft borravalót adsz, az alatt adni sértő is és vicc is,
inkább ne adj?
Szerintem ez kifejezetten magas összeg. Tízezres összegnél lenne reális egy ezres borravaló. Viszont elvárni nem lehet. Nem kötelező.
Én egyéni vállalkozóhoz jártam régebben, készpénzzel fizettem, kerekítettem az összeget, hogy ne kelljen visszaadni, meg aprózni. Most egy lánchoz tartozó szalonba járok, ott kártyával fizetek és nem borravalózok.
2022. szept. 1. 08:28
#6 bruh neked nagyon nem megy a szövegértés. Vagy csak mire a végére értél elfelejtetted mit írtam fél mondattal korábban? Tudom, az összetett mondatok nehezek, ezentúl tőmondatokban beszéljek? :D
2022. szept. 1. 12:42
Nem annyit adj, amennyire lehetséges.
2022. szept. 1. 13:49
Nem adok semennyit, mondjuk csak gyantáztatni járok kozmetikushoz (alkalmazott). Sőt, még az 5%-os állandó kedvezmény kártyát is használom.
Szerintem az 500 is már egy gavallér borravaló, nem hogy még 1500.
2022. szept. 1. 15:16
Akkor én mi vagyok szerintük ? Mindent Forintra pontosan kiszámolok, hogy kinek mennyi jár. Semennyivel nem kap többet senki sem. Magyar vagyok, nem nyugati turista, hogy ennyire szórjam a pénzt. A fizetés épp hogy elég a boltra, számlákra. Ez nem smucigság, hanem 27 % áfa és baromi magas infláció.
2022. szept. 1. 16:08
16/23 A kérdező kommentje:
15. Amihez nem értesz, nem fogod a kérdést sem, ne böfögj nem releváns dolgokat.
17/23 A kérdező kommentje:
12 :)
Csak közben fogásznál vagyok...
A témához szóltam hozzá. Nem adok borravalót, mert manapság luxus. Ergó nem tartom cikinek, ha 1500-at odadobálsz a fodrásznak az 5-6 ezren felül. Felőlem a fogorvosnak is adhatsz plusz 20 ezret is akár. Kit érdekel. De ne csodálkozz, ha egyre kevesebb jut majd neked, mert ilyen drágulások mellett csak úgy röpködnek a boltban is a 10 ezresek. A fizetések maradtak szinte ugyanannyik. Szerintem ritka ostoba az az ember, aki mások véleményére alapozva szórja a pénzét. Azért adj, mert te akarsz, ne azért mert mit szólnak mások.
2022. szept. 1. 18:49
Én nem tartom ezt smucigságnak... ha vki akar adni, 10% körül van az "illendő minimum", és sokan nem fizetnek annyit a fodrásznak, hogy 1000 legyen a 10% vagy több. Én is 500 Ft-okat szoktam adni, néha, ha szuper kiszolgálást volt, rádobok még 1-200 Ft-ot, mindig hálásak érte.
2022. szept. 5. 23:23
Smucigság jattolni olyat, aki feltehetőleg jobban keres nálad? Főleg egy vállalkozó fodrász, ahol egymás után jönnek a vendégek.
Ráadásul most emeltek is annyira, amennyit régen otthagytam jattal. Mondanom se kell, hogy már nem hagytam jattot, mondtam neki hogy tetszik a frizura, köszönöm, mennyivel tartozok?
az az 500-1000 ft jatt egy kajámat fedezi...
2022. szept. 6. 14:02
További kérdések: