Hogy lehet ennyi halott hajam? Mármint, egy halott hajnak simán csak ki kéne hullania, gondolom. Na az én hajam maga a káosz. Többit lent:
1. Minden haj halott eleve. A haj nem él, csak a hajhagyma.
2. Naponta fésű, és 2 naponta hajmosás.
3. A haj hullása természetes folyamat. Baj akkor van, ha nem nő új helyette.
Szerintem fodrásztól tudsz segítséget kérni, de mindenképp professzionális termékeket ajánlok neked, fodrászkelléskesben tudod ezeket beszerezni.
Amúgy irtó jól írsz, tetszett, a kifejtés :) érződik, hogy sokat olvasol.
Tehát göndör hajad van, ami könnyen gubancolódik.
Szerintem olvass utána a göndör haj ápolásának.
Kezdetnek csak annyit, hogy az ilyen típusú hajat álltalában vizesen, mosás után szokták kifésülni.
Nekem is volt egy időben hasonló hajam (nekem nem olyan durván göndör, csak hullámos volt és göndörre szárítottam be), azt kizárólag hajmosás után fésültem ki mindig, szárazon soha: ha szárazon fésülöd, szétjönnek a fürtök és még kócosabb lesz a végeredmény, mint volt.
Tehát hajmosás után telenyomtam hajápoló tejjel, amit a kezemmel igyekeztem kb egyenletesen eloszlatni. Ezután eligazgattam a hajamat az alválasztó vonal mentén. Majd két oldalt a kezemmel fogtam meg egy-egy maréknyi hajat, és óvatosan, hajkefével, alulról felfelé kezdtem el kibontani a gubancokat. Amikor már az aljával megvoltam és nagyjából gubancmentes volt, akkor elengedtem, és közvetlenül a fejltetőmél is kibontottam.
Miután vizesen kifésültem, álltalában valamilyen hajvégápoló szérumot kentem a hajvégeimre, esetleg még egy kis balzsamot fújtam rá, fésüvel eloszlattam.
Azt követően szárítottam a fejtetőmre, hogy ne csak szimplán hullámos, de göndör is legyen. Ha neked alapból is az, akkor ilyen melegben esetleg elég lehet, ha csak finoman egy törölközővel felitatod (ne dörzsöld, mert az roncsolja a hajszálakat, csak itatgasd) és aztán hagyhatod magától is megszáradni.
Én akkor úgy aludtam, hogy a fejtetőmre gyűrtem a hajamat, és egy nagyobb, kissé kinyúlt hajgumit egyszer teljesen,e gyszer pedig félig húztam át rajta, így nem kócolódott nagyon össze, és 3-4 napig kitartott a következő mosásig.
Mostanában már inkább fonni szoktam, főleg praktikus így nyáron, mert kevésbé melegít és szintén nem kócolódik.
És ahogyan fent is írták, a fodrász is biztos jó tanácsokat adhat! Ha valóban ennyire kezelhetetlenül sűrű a hajad, lehet jobban tudnád ápolni, ha kicsit "lelritkítana": nem borotvával nyilván, hanem volt pl. egy idő, amikor nagyon divatos volt "fokozatosra", "téppetre" vágatni a hajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!