Csomókban hullik a hajam hónapok óta és csak egyre rosszabb. Mit csinálhatnék, hogy elmúljon?
Vettem dercos ampullát. Nem használt. Voltam a bőrgyógyászaton ott leráztak azzal, hogy vegyek hajvitamint a drogériában. Revalidot vettem (egy vagyon volt) de sajnos pár hét után olyan szinten égett tőle a gyomrom majd később fájt is, hogy nem tudtam tovább szedni. Más hajvitimannal mem kisérleteznék mert nagyon drágák.
Szedtem b komplexet folsavval, cinket, betakrotint, c vitamint és vérszegény sem vagyok most. Ezekből nem igazán lehet hiányom. Akinek van még valami ötlete írja meg, mert félek mem marad egy szál sem.
Férfiként válaszolok. Brutális módon hullott a hajam, fejtetőn néhol már kilátszott a fejbőröm, hajmosáskor ijesztően sok kihullott haj maradt a kezeimen. Évek óta enyhén emelkedett a TSH-m, de 10 alatt maradt. 5,5-7,2 között mozgott. Háziorvos szerint 10 alatt nem kell kezelni, hiába vannak tüneteim. Végül elmentem endokrinológushoz, aki közölte, hogy a háziorvos által elmondottak 70-80 éves beteg esetén alkalmazhatók, egyébént a 4 feletti TSH már okozhat panaszokat, 1-2,5 között az ideális, de inkább 2.
3 hete szedem a gyógyszert és minimálisra csökkent a hajhullásom. Ha végig simítom az ujjaimmal, akkor már nincs közötte 5-10 hajszál. Általában már 1 sem.
Nem neked írtam kérdező, mert olvastam, hogy veled minden rendben és nincs egészségügyi problémád, viszont ha más ide téved és 5 feletti a TSH-ja, akkor háziorvos helyett menjen endokrinológushoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!