Mit tegyek ha nagyon zavar a hajam, de nem akarom levágatni?
Wow, ha 1.5 év alatt a derekam alá nőne a hajam, akkor sose paráznék a vágástól. :D Másoknak ehhez kell vagy 5 év, sőt sokaknak meg se nő ilyen hosszúra.
A kérdésnél maradva: a tépkedésről le kellene szoknod, ez olyan rossz szokás, mint a körömrágás. Valószínű akkor is tépkednéd, ha rövid lenne. Úgyhogy először is az idegeskedésen kellene segíteni, de nem “orvosi kezeléssel”, ahogy előttem írták. 🤦♀️ Ez nem pszichiátriai probléma, “csak” stressz.
A hajad szempontjából ez azért problémás, mert hiába hosszú, a tépkedéstől csúnya lesz (pláne, hogy a szőkítés is nagyon roncsolja a hajat), úgyhogy akkor már inkább vágass a végéből.
Szerintem ha nagyon zavar a hajad, válassz egy köztes megoldást, mondjuk vágasd kicsit rövidebbre, de azért ne vállig érőre (így kevésbé lesz idegesítő, de nem közel “nulláról” kell újrakezdened a növesztést).
Még fontosabb gondolat: mivel ápolod/mosod a hajad? Mert az szerintem egyáltalán nem normális, hogy viszketsz. Nekem is kb. olyan hosszú a hajam, mint amit leírtál, de soha nem viszketett, és nem is zavart - pedig még göndör is, úgyhogy tök macerás…
A kezednek kellene valami elfoglaltság, vannak nyugikockák babráható bizgentyűkkel vagy nyúlékony gumijószágok, amit cibálhatsz, az ujjadra tekerheted a nyúlványait.
Ha nagyon erős a késztetés, lehet tényleg segítség kellene, mert ha le is szoksz a hajadról, átmehet a dolog bőrtépkedésbe, a szempillákról nem is beszélve😯
Nem értek a hajakhoz, de mi lenne, ha befonnád a két oldalsó tincset? Talán kevésbé ingerelne. Valami hajpakolás is kellene, hogy lágyak legyenek a hajszálak, ha szálkásodna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!