Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Drasztikusan gyorsan zsírosodó...

Drasztikusan gyorsan zsírosodó hajjal (naponta mosom) fordulhatok bőrgyógyászhoz? Tud rá valamit ajánlani? Vagy találok hosszú távra hatásos hajszeszt vagy sampon rá a patikában?

Figyelt kérdés

A hajam vége törik, de a töve gyorsan zsírosodik. Eleinte vártam, nem mostan gyakran, mert mondták hogy elmúlhat. e egyre rosszabb,ha nem mosom meg, még összekötve is nagyon látszik. A bőrgyógyász megvizsgálná, vagy ajánlana rá valamit? Mert ez sokaknál előfordul és lehet hogy csak azt mondaná hogy kényes vagyok.

(több sampont is kipróbáltam, ált. iskola óta szenvedek ettől)

2010. szept. 19. 22:12
 1/7 anonim ***** válasza:
H törik is az vas-és folsav hiányra utal. Egyél vaskészítményt és használj kénes tartalmú sampont. Ha nem esz jobb, menj bőrgyógyászhoz. Hullik is?
2010. szept. 19. 22:33
 2/7 anonim ***** válasza:
A naponkénti mosástól zsírosodik a hajad,mert állandóan izgatod a fejbőrödet. Menj el bőrgyógyászhoz,majd ad tanácsot.
2010. szept. 19. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:

A doki is csak azt fogja mondani,hogy ne moss minden nap hajat! Max adegy spéci sampont,de azzal se moshatod majd minden nap. Sajna ki kell bírni, mert ezzel csak ártasz magadnak és valószínűleg azért is törik a hajad,mert kiszárad teljesen a sok mosástól és szárítástól.

A keresztanyám bőrgyógyász volt(már nem praktizál), ő mondta ezeket mert kb 4-5 éve én is átestem a ló túloldalára a túlzott hajmosással, nem tudtam leállni... mostanra annyira helyrejöttem,hogy 7-8 naponta mosok hajat, mert semmi baja nem lesz, pedig vasalom si minden nap.

2010. szept. 19. 23:51
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Utolsó válaszoló: te hogy hoztad rendbe? patikai gyógysampont használtál? vagy kentél rá még valamit? tudnál erről egy picit mesélni? és mennyi idő volt míg helyreállt? tegnap nem mostam meg, de ma már úgy kellett suliba mennem, hogy össze volt kötve, mert a töve borzalmas.

régen hullott, de azt rendbe hoztam nagyjából, bár több hajam nem lett, a hullást a megállítottam.

jah és jelenleg Biovanne-t szedek a bőröm + hajam miatt. bármit megtennék hogy kigyógyuljak ebből, csak nem akarok hónapokat vagy éveket úgy járkálni az utcán, hogy még mindig küzdök vele.

2010. szept. 20. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:

ne most túl gyakran attól mégjobban zsírosodik!!!!

3-4 naponta max... és herbáriás termékek közül nézz meg zsíros hajra valamit azok szoktak használni.

2010. szept. 24. 17:18
 6/7 anonim ***** válasza:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 09-19 23:51 vagyok.

Én úgy küszöböltem ki ezt a problémát,hogy egyik nap megmostam és elhatároztam,hogy 3 napig nem fogom. 4 nap múlva megmostam és akkor meg azt határoztam el,hogy 1 hétig nem mosom meg. Mikor lejárt az idő, úgy döntöttem,hogy újra nem fogok 1 hétig hajat mosni. Amíg teltek a napok természetesen marhára szenvedtem, de megoldottam.Volt hogy baseball sapkát vettem, vagy összekötöttem feszesre, de volt hogy csak elcsatoltam. Ki lehet bírni, nekem is ment. Más megoldás sajnos nincs,d e ez nagyon is beválik, én már tudom=)

Ja de ezt a "programot" próbáld akkor csinálni amikro nem mész semmi alkalmi helyre,mert akkor elég gáz, de amúgy nem!

Ja és használj jó fajta sampont, ne a agyon reklámozott dolgokat. Van egy teszt amin kivesézték az összes kapható sampont és érdekes módon a Garnier, Nivea, Gliss kur, Elseve az UTOLSó helyen voltak a szörnyű összetevőik és mellékhatásaik miatt. A jó helyre sorolták viszont a DM Belea márkáját és a természetes összetevőjű hajszesz féléket, meg az olyan samponokat amik áttetszők(nem tudom a nevét.) Én azóta is a Belea őszibarackos samponját használom,balzsammal és néha pakolást is veszek.

Ja és az ára meg sem közelíti a reklámozottakét!!!

2010. szept. 24. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja azt elfelejtettem,hogy szerintem ilyen szépségkapszulákra teljesen felesleges költeni....
2010. szept. 24. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!