Kozmetikus vagy bőrgyógyász?
16 éves vagyok, és nagyon pattanásos az arcom.
Ti mit ajánlotok, kozmetikus vagy bőrgyógyászhoz menjek el?
köszi
Inkább bőrgyógyász. Én régebben sokat jártam kozmetikushoz ilyen problémákkal. Olyan erősen nyomkodták a bőrömet, hogy utána nem mertem kimenni utcára 2 napig. Ja és kb. 4-5 napig nézett ki valahogy a bőröm, aztán megint a régi, pedig használtam a tőlük kapott krémet napi 2szer.
Ma már biztos nem mennék el arctisztításra.
16 evesen valoszinu a hormonalis valtozasok okozzak a pattanasaid. Kozmetikuskent mondom, hogy ezzel a borgyogyasz sem tud mit kezdeni, max felir valami jo kis szteroidos kremet, ami nagyon karos a szervezetre.
Kozmetikushoz menj el elobb, egy konzultacio semmibe sem kerul. Egyebkent is ha nagyon pattanasos a borod, azt nem kezelheti, mert a bor vedelmi vonala serulhet a tul kozeli pattanasok miatt. Ezt tudjak a kozmetikusok is.
Addigis sokat tehetsz a borod szepsegeert: igyal minel tobb tiszta vizet, felejtsd el a cukrozott uditoket, elelmiszereket, feher liszt helyett teljes kiorlesu gabonabol keszult eteleket egyel es sok zoldseget meg rostban gazdag kajat. Ezzel segited a tested meregteleniteset.
Fontos, hogy ne nyulj a pattanasokhoz es otthon se nyomogasd oket. Vegyel 100%-os teafaolajat es higitva vizzel, fultisztito palcikaval naponta ecseteld a pattikat.
Valoszinuleg ha kinovod a pubertaskort, akkor a borod is normalizalodni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!