Milyen ez a bőrápolási rutin?
Sziasztok!
21 vagyok, nemrég kezdtem el próbálkozni a tudatos bőrápolással. Zsíros, pattanásokra és mitesszerekre hajlamos bőröm van, sok heggel. Eddig tényleg semennyire nem foglalkoztam vele, a max a sminklemosás-tonik volt, meg valamilyen hidratáló krém éjszakára, de nem rendszeresen az sem. Tudtam, hogy fokozatosan kell elkezdeni, ezért egy stabil arctisztító - tonik - hidratáló krémes, reggelente pedig arctisztítás - fényvédős pár hónap után mertem szérumokat is vásárolni. Jelenleg így néz ki a rutinom:
Reggel
- manna fekete arctisztító szappan
- Revox C Vitamin 20%
- Revox SPF 50 fényvédő krém/ Lavozon SPF 30 fényvédő, erősebbet akkor teszek ha hámlasztottam este
Este
- /ha van smink/ Himalaya arctisztító hab
- manna fekete arctisztító szappan
- Garnier szőlőmag tonik (vagy amilyen tonik éppen van, ez tudom, hogy nem a legjobb, kíváncsi vagyok ki mit ajánl helyette)
- Revox Niacinamide 10% szérum
- Alverde naturschön hidratáló krém
Heti 2x pedig Balea 5%-os AHA savas hámlasztás esténként a szappant követően, utána már csak az Alverdés hidratálót kenem magamra.
Sok helyen igyekeztem utánaolvasni mit mivel lehet együtt használni, és remélem kb jól állítottam össze. Köszi előre is a segítséget.
Mi a gond a szappannal?
Szappant tényleg ne. Dm-ben lehet kapni a Balea Med arclemosóját, vagy most már a Geek&Gorgeous Jelly Jokerjét is, ők tökéletes második lemosók. Első lemosónak pedig valami olajosat vagy micellás vizet javasolnék.
A hidratálót ha már megvetted használd el, de az Alverde cuccok tényleg nem a legjobbak, következő körben inkább a Balea Med hidratálóját tudom ajánlani, vagy valamelyik Mixát. Esetleg ha van a közeledben Rossmann, akkor az Isananak van egy Pure névre hallgató hidratálója, az is nagyon szuper.
Az én bőröm is ugyanolyan típus, mint a tied, hogy kötelező reggel is hidratálni ez egy tévhit. Ha hidratálnék és még fényvédőt is kennék reggel, akkor a sminkem öt percen belül folyna le a fejemről a zsírtól. Ez inkább a szárazabb bőrtípusúakra igaz, de úgyis érzed majd, hogy mit igényel a bőröd.
Ami a tonikot illeti: a rutin talán legfeleslegesebb része, ha szereted használni, akkor használd, de amúgy abból a pénzből már akkor inkább még egy szérumot vennék vagy valamit. C-vitamin, Nia rendben van. Nia minden nap mehet, ha bírja a bőröd. Van, aki érzékeny rá, de aki nem, az akár napi 3x is locsolhatja magára, akkor se lesz tőle semmi baja.
Ezek mellett a te bőrtípusodra még hasznos lehetne az azelainsav, ez is a pattanások, illetve az utánuk maradó foltok ellen harcol. Nagyon jó és pénztárcabarát termék rá a Geek&Gorgeous aPAD-ja. Illetve mivel mitesszereid is vannak, így mindenképpen beszereznék egy BHA hámlasztót, a zsíros, pattanásos bőr általában többet profitál belőle, mint az AHA-ból. Szuper és ismét csak olcsóbb termék rá a Geek&Gorgeous Porefectly Clear.
A rutinnak ezekkel a termékekkel valahogy így kell kinéznie:
REGGEL
- arcmosás gyengéd lemosóval (2. lemosó) vagy csak sima vízzel, ha nem érzed koszosnak a bőröd
- C-vitamin szérum
- fényvédő (megfelelő mennyiségre figyelj, egy teáskanálnyi/két ujjnyi kell az arcra + nyakra)
ESTE
- sminklemosás az 1. lemosóval (olajos bázisú vagy mici víz)
- 2. lemosó
- hámlasztás (ezt ki kell tapasztalni, hogy mennyit bír a bőröd, heti négy alkalomnál ne legyen több)
- szérumok (itt a vizesebb állagútól megyünk a sűrűbb felé)
- hidratálás
A szérumokat használhatod minden nap, a C-vitamint mindig reggel, niát, azelaint inkább este.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segített valamennyit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!