27 évesen milyen ez az arcápolási rutin?
Alapból sok vizet iszom, vitaminokat szedek. Eddig semennyire nem foglalkoztam az arcápolással, de ideje elkezdenem.
Reggel lemosom az arcom kétbázisú micellás tisztítóval, majd kenek rá Helia D hidratáló krémet, és fényvédőt.
Este ugyanez, a fényvédő kivételével.
Én inkább hibásnak mondanám. Az nagyon jó, hogy fényvédőzöl, de a micellás víz helyett egy kíméletes lemosót lenne érdemes inkább használni, amit lemosol vízzel. Igazából a micellás vizet is le kellene, mivel ugyanúgy tisztító anyagok vannak benne, amik szárítják és károsítják a bőrt, ha rajta hagyod. Tudom, rá van írva, hogy nem kell lemosni, de nem kell mindig hinni a termékleírásnak. :) Ez csak fesztiválon, vagy mondjuk divatbemutatón a backstageben okés, mikor nincs idő, vagy lehetőség megfelelően arcot mosni.
Idővel kiegészíteném a rutint néhány aktív hatóanyaggal, mondjuk a bőrtípusodnak megfelelő AHA savval, retinoiddal, vagy C-vitaminnal. Persze nem egyszerre, fokozatosan kell csinálni, és mindegyik bevezetése előtt tájékozódj alaposan az adott hatóanyag használatáról.
1-es, gratulálok, sikerült nem a kérdésre válaszolnod. Hol írtam le, hogy nem egészséges ételeket eszem?
2-esnek köszönöm szépen, le fogom mosni a micellást.
A fényvédő jó, hogy van, az mindenképp segít.
Én a dupla tisztítást javaslom.
Olajos lemosó + vízbázisú lemosó.
Ezt a kettőt este, reggel elég a vízbázisú, de azt sem muszáj, ha olyan a bőröd.
Én még ha eddig jó, akkor kiegészíteném szérumokkal, hámlasztással, plusz hetente kb. arcpakolással.
Igazából ami a legfontosabb az az hogy a fényvédőből eleget vigyél fel, ugye két ujj hosszan, vagy egy teáskanál vagy 1 ml és egy kicsi...csaka z arcra
Este kell az erősebb lemosó, reggel akár csak víz magában is jó. a micellás vizet tényleg le kell mostni, 27 évesen pedig én belecsapnék a retinolba estére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!