Mióta “tudatosan bőrápolok” , tele vagyok gyulladt pattanással. Miért?
Reggel: megmosom langyos vízzel az arcom, CeraVe cream-to-foam lemosó, Revox hialuronsav, Altrust 50 faktoros fényvédő
Este: Garnier micellás víz, minden második nap Garnier szőlőmagos tonik, CeraVe cream-to-foam lemosó, Revox niacinamide, CeraVe hidratáló, heti 2x Revox szalicilsav hidratáló előtt, de akkor nem használok niacinamide-ot.
De megjegyzem, ez a rutin 3 hete van így, ezzel terveztem helyrehozni az arcom mert mar eleve pattanásos volt, de csak rosszabb lett. Ezelőtt Garnier micellás víz után használtam reggel-este Neutrogena AquaBoost hidratálókrémet es minden második nap este Neutrogena AquaBoost exfoliatort, nem tudom hogy az tett-e be neki, mert azután hogy elkezdtem ezeket használni lettek pattanasaim, amik nem múlnak. Persze azóta nem használom a Neutrogenat.
Most írtad le: már szeptemberben kivert a magyar, S akkor még csak a macerás vizet használtad. A fényvédő szerintem rossz választás. Gondolom zsíros is picit, és full eltömíti a pórusokat. Megfullad a bőröd, az anaerob bacik meg partyznak.
Talán valami bakteriális bőrfertőzést sikerült befyűjteni. El kéne menni bőrdokihoz
Arcod/homlokod nem szoktad dörzsölgetni, vakarni, tapizni napközben?
Nem leszek népszerű, de nem inkàbb valami hormonàlis vàltozàs lesz?
Velem ez történt októberben. Utazás miatt 2 napig böjtöltem, tehát csak vizet ittam + vitaminok és elektrolitok. Emiatt abban a hónapban a menstruációm is kimaradt, kortizol szintem az egekben, és mindenhol, főleg az arcomon és arccsont+áll környékén kijöttek rajtam a Pattanások 24 évesen. Simán lehet, hogy egy stresszes időszakon mész keresztül, más a rutinod, cirkaidán ritmusod, nem alszol vagy eszel eleget és ez belezavar a hormonjaidba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!