Mit csináljak az erősen gyulladt, fájdalmas pattanással, hogy elmúljon?
Figyelt kérdés
Megpróbáltam kinyomni, de csak átlátszó genny jött belőle. Kb egy 4 centis körben körülötte full piros a bőröm. Mivel majdhogynem az államon van, nagyon fáj már az is ha ásítok, vagy bármilyen okból kifolyólag feszül ott a bőr. Előre is köszi.2021. okt. 3. 21:04
1/9 anonim válasza:
Próbáld meg az akneroxidot. Gyógyszertárban vény nélkül kapható.
2/9 anonim válasza:
én meg szoktam nyomni, hogy lássam hol a közepe, majd egy fertőtlenített tűvel beleszúrok picit mélyebben, és reménykedek, hogy kijön. Ha nem, akkor megvárom, amíg elmúlik.
3/9 anonim válasza:
akneroxid, niacinamide, bha, pattanástapasz + türelem, és az ilyen pattanásokat NE nyomkodd!!!!
4/9 anonim válasza:
Fél tabletta összetört aszpirin+ egy kevés arckrém (hogy éppen kenhető legyen és ne potyogjon). Vastagon rákenni a pattanásra és letapasztani sima ragtapasszal. 3-4 órát vagy többet is rajta lehet hagyni, utána szépen lemosni. Szépen lehúzza a gyulladást és általában a pattanás is kifakad.
5/9 anonim válasza:
Zink paszta. Reggelre lehúzza. Gyógyszertárban kapható. 1500 ft.
6/9 anonim válasza:
Nyomkodd hogy jól begyulladjon, akkod könnyebben ki tudod nyomni, szúrd meg fertőtlenített tűvel.
7/9 anonim válasza:
Ne nyomkodd az a legfontosabb
Ha nyomkodni szeretnéd továbbra is, számíts arra, hogy nem 2-3 nap múlva tűnik el, hanem 4-6 nap kb és virít a fejeden a feldagadt gyullad piros pattanás.
Sajnos én is beleestem sokszor ebbe a hibába, de ha már érzem a fejemen, hogy ez egy ilyen pattanás, megpróbálok a legkevesebbet hozzá érni.
8/9 anonim válasza:
És miért ne nyomkodja? Annak ki kell jönni
9/9 anonim válasza:
Azért ne nyomkodja mert nem fog kijönni akármennyire nyomja.
Max akkor fog kijönni, ha nem nyúl hozzá, lejjebb megy a duzzanat, nem lesz már annyira piros és KIFAKAD
Az ilyen gyulladt pattanások nincsenek kifakadva, nem megért pattanások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!