Májusi esküvőig barnulnék, hogyan szolizzak?
Koszorúslány leszek május közepén
Világos rózsaszín ruhát választott a menyasszony, viszont nagyon világos a bőröm (nyáron első pár napozaskor könnyen leégek, de bebarnul, utána már tudok barnulni kicsit jobban), és borzasztóan áll az a szín, úgyhogy picit szeretnék barnulni, hogy ne úgy nézzek ki, mint egy kismalac. :)
Sosem szoliztam, így nem tudom, meddig tart a hatás és mennyi idő alatt élhet változást elérni.
Múlt héten elmentem egyszer, 7 percre, de szemmel látható változást egyelőre nem veszek észre.
Hogyan kellene járnom, szerintetek hány alkalommal, hány percig érdemes "szoli szűzként" menni, hogy picit barnább legyek 3 hónap múlvára?
Illetve, ha eddig járok szoláriumba, de utána többet nem (nem vagyok oda érte és nem tartom túl egészségesnek sem), akkor ennyi mesterséges UV-től nem lesz nagy baja a bőrömnek, ami hosszú távra is kihatna, ugye?
Köszi a válaszokat! :)
Az önbarnító meg látható mértékben gusztustalan narancssárga, ráadásul nagyon könnyű elrontani a felkenését, akkor meg úgy fog kinézni a kérdező a nagy napon, mint valami májbeteg.
Kérdező, ha tényleg nagyon fehér vagy, eszedbe ne jusson 7 percekre járni, mert szarrá fogsz égni! 3-4 perc való neked kezdetnek, a 7 azoknak, akiknek (már) van egy rendes alapszínük. Ez persze simán meglehet májusig, bár szerintem az égvilágon semmi baj sincs azzal sem, ha fehér leszel.
Egyébként a szoli vitathatatlan, hogy nem egészséges, de azért az nagyon-nagyon ritka, majdhogynem lehetetlen, hogy pár hónapnyi alkalmazásától (gondolom, nem napi szinten akarsz menni) bajod legyen.
Egy alkalomtól ne várj csodát. Én szoliban (sem) tudok lebarnulni. Illetve nagyon sok alkalom kéne. Azt meg nem tartom egészségesnek. Tesóm kétszer, háromszor elmegy és tök barna :D
Szerintem inkább majd május elején napon napozz kicsit, hogy ne legyél sápadt. De addig is legyél sokat a szabadban, akkor is megfog a nap, ha nem fekszel ki napozni.
Bőrtől függ, lehet higy csak narancssárga leszel. És valóban rohadtul káros, nem véletlenül folyik a csapból is hogy a szolizók fokozottan hajlamosak a bőrrákra.
Én is a barnitóra szavazok de nem feltétlenül a drogériásra. Szalonokban bebarnítanak (bocs a megfogalmazásért 🙂 nem tudom a nevét). Azért jobb mert az tuti egyenletes lesz. Valami színt adnak neked ami 1 hét után fokozatosan kezd el lekopni. Előtte le kell radirozni magad higy egyenletes legyen a kopás. Keress rá higy a lakohelyeden hol csinálnak és mennyiért.
Fokozatosság!
Kezdetben menj csak 5 percre, heti kétszer. Kb két hét után emelheted 7-8 percre. Utána ha lesz egy alap színed, akkor hetente egyszer elég 10perc.
Használj szoli krémet. Fürdés után testápolózz, mert nagyon szárít a szoli! Belsőleg is hidratálj, igyál sok-sok vizet szolizás után. Szebb lesz a bőröd!
Szerintem április elején elég elkezdened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!