Mennyire fáj ha kozmetikus szedi a pattanásom?
Tinédzser gyerek vagyok, Az arcomon rengeteg pattanással (homlokomom kívül szinte mindenhol) és amikor anyu szedi akkor és nagy nehezen szoktam bírni mert eszméletlenül fájó, főleg csípő érzés. Javasolták már nekem a kozmetikust de azt mondták hogy az is annyira vagy meg talán jobban fáj mint amikor anyám vagy magamnak szedem. Tényleg ennyire fájdalmas?
A kozmetikus milyen módszerekkel csinálja?
Nem fájdalmasabb, mint egy otthoni "kezelés", viszont sokkal higiénikusabb és alaposabb. Először letisztítja az arcod, aztán gőz alatt kell feküdni egy kicsit, hogy kitáguljanak a pórusok, majd elkezd nyomkodni. Ahol én voltam, ott a nő egy kis törölköző-szerűséget használt, hogy ne kelljen direkbe hozzám érnie és ne kerüljenek baktériumok a kezéről az arcomra. A nyomkodás után agyagmaszk, ez tisztít és egy kicsit lenyugtatja a bőrt + felszívja a felesleges olajat.
Szerintem nyugodtan menj el, viszont ha van rá lehetőség, akkor egy pénteki napot válassz, mert előfordulhat, hogy az arcod néhány helyen picit bepirosodik a tisztítás után (ez 1-2 nap alatt általában elmúlik).
Pontosan,ahogy az első válaszoló írta. A bőrödnek megfelelő maszkot fog használni. Érdemes tőle tanácsot kérni a megelőzéshez,arra viszont figyelj,hogy alkohol, parfüm,szappanmentes terméket használj.:)
Már sok videó is elérhető a helyes arcápolási rutinról,érdemes több helyen utánanézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!