Égő piros arcbőr a szerumoktól?
Most kezdtem bele a tudatos bőrápolásba. Mint látszik mégsem elég tudatosan.
Megjöttek a kis termékeim és szépen egymásra retegeztem őket. (bha hamlaszto, niacinamid Szérum, hialuron Szérum, és a The ordinary mátrixyl Széruma)
Lehet túl sok volt a bőrömnek egyszerre, ahogy tudom ezek a termékek nem zárják ki egymást. A hamlaszto is a leggyengedebb.
Most viszont olyan az arcom mint aki leégett a szoliban, húzódik és ég a bőröm.
Mit csináljak vele? Mit ne csináljak? Vegyek valami aloe bornyugtato ápolót?
Köszönöm a tanacsokat előre is
Sajnos ez nem volt egy sikeres kezdés
Saját káromon megtanultam, hogy nem volt jó ötlet
De mit kezdjek a jelenlegi állapottal? Nem tudom mennyi idő míg helyre jön. És ha rakok rá valamit az gyorsítja e a folyamatot
Egyszerre felkented az összes terméket az arcodra?
De miért?
Ha alapból érzékeny a bőröd akkor is fokozatossan kell hozzászoktatni a termékeket+ lehet h egyes termékek összevegyítve égést, bőrpírt vagy akár maradandó pirosságot is okozhatnak.
Nem tudhatod h a bőröd hogy reagál ezekre a termékekre.
Egyelőre ne csinálj a bőröddel semmit sem. Maximum nyugtatásképp egy jégkockával menj át a bőrödön, és este vmi nyugtató krémmel kend be a tisztítás után.
L kozmetikus
Khm TP makeup tanácsai nekem sokat sokat segítettek termékek bevezetéséről.
Alap rutin minimum 4 hétig reggel: lemosó, fényvédő/ este: dupla tisztitás 1.olajos/ mici víz ez egyéni, 2. Víz alapu lemosó, 3 hidratálás ez csak az alap rutin.
A hámlasztót heti 1× max 2× ha szükséges, annál többször ne használd.
A szérumokat kb 2 hétig használod, és ha bírja a böröd akkor plusz még egy szérumot bevezetsz a rutinodba.
A bőrnek hozzá kell szoknia, ki kell tapasztalni mit bír, mit nem, ha egyszerre 5 termeket bevezetsz ne csodáld hogy nem tudod mi okozza az irritációt plusz! Nem rétegezünk mindent egymásra!
Hámlasztó és nia valóban jó barátok zsíros börűeknek.
Gondolom séült a bőr barriered úgyhogy vegyél a patikábol La roche posay cicaplast krémet és azzal kenegesd a böröd amíg helyre nem áll meg alap rutin.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Mentek már a pozitív értékelések
De még visszatérnék egy utolsó kérdéssel. Kiderult, hogy a bőröm a matrixyl Szérumot nem bírja. Eddig kétszer próbáltam. Van értelem próbálkozni, vagy keressek mást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!