Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha használok hámlasztót és...

Ha használok hámlasztót és hámlik az arcom, nem kell valamivel fizikailag is leradírozni a hámsejteket?

Figyelt kérdés
Úgy veszem észre hogy a hámlasztó nagyon kiszárítja az arcom és csupa hámlás. Ezt szeretném megakadályozni. Vagy esetleg kenjek hidratálót a hámlasztó felkenése után?

2021. szept. 13. 14:57
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Jaaaa köszönöm szépen! 😊 Azt szoktam használni heti 2x, viszont nekem alapból vannak területek, ahol száraz a bőröm, de mégis zsíros. Egy átok...

Vagy lehet hogy mégis száraz a bőrtípusom?

2021. szept. 15. 15:33
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha zsíros a bőröd de mégis hámlik, van rá esély hogy valójában dehidratált. Ha nincs megfelelően hidratálva a bőröd (főleg ha rendszeresen hámlasztasz vagy intenzív sminklemosókat használsz) akkor elkezd kompenzálni és megnövelni a zsírtermelést. Ettől zsírosnak tűnik, amire hajlamos az ember szárító termékeket használni, amitől csak rosszabb lesz. Itt le van írva bővebben ha tudsz angolul: [link]

Ha tényleg ez a helyzet akkor a megoldás egy nagyon minimális, hidratáló bőrápoló rutin lesz a megoldás, kevesebb/gyengéd hámlasztás, hialuronsav. Nekem is hasonló volt a bőröm, mindenhol zsíros de ugyanakkor száraz, feszülő. Ezzel a módszerrel tök jól rendbejött, most normál/picit zsíros viszont cserébe nem száraz és szép egészséges fénye van.

2021. szept. 15. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!