Sörélesztő mennyire jó a hajnak? Mik a tapasztalataitok?
Már lassan féle éve kutatok a témában angol oldalakon és ez alapján a következők működnek:
Tier one - Anti androgének. A hatásuk kb egy csoda, de komoly mellékhatásaik lehetnek és orvossal kell Amerikában feliratni. A mechanizmusuk, hogy vagy a fejbőrben, vagy az egész szervezetben csökkentik a kopaszodást okozó DHT mennyiségét:
Finasteride, dutasteride, topical fin, topical dut, topical dut mezoterápia (a dutasteride fejbe injekciózzák), ru-58841, breezula (ez még nem jött ki).
Tier two - stimulánsok. Ezek szintén nagyon jók lehetnek, de 5 év alatt a hatásuk elmúlik, ha abbahagyod, akkor meg még rosszabb lehet, mintha az 5 év alatt nem kezelted volna magad. Én csak végső esetben használnám:
Minoxidil, stemoxydine
Tier 3 - Van hatásuk, de gyenge:
microneedling: A fejbőr kicsi tűkkel szurkálása. Önmagában is jó valamennyire. Ha bármilyen topical szert használsz, mellé kötelező, mert növeli az adott szer felszívódását.
Laser therapy: Lézerrel világítod a hajad. Valamennyire növeli a hajszálak számát, de inkább nőknek jó szerintem, akik dúsítani akarnak.
Prp: Valamennyire működik, viszont nem javaslom, mert nagyon drága, kivéve ha dutasteriddel együtt szúrják (nincs róla kutatás, de lehet, hogy ez így még erősebb is mint a finasteride tabletta).
Saw palmetto: Ez igazából egy anti androgén. Saballo néven árulják, bizonyítottan csökkenti a DHT -t, de sajnos messze nem annyira, mint azok a tier one szerek, így ide raktam. Ha tudtok jobbat a Saballl/prostamol uno -nál, írjatok.
Nizoral sampon: Csökkenti valamennyire a DHT -t, de nem tier one, mivel nem eléggé.
Az összes többi szer kamu és nem működik (remélem nem hagytam ki semmit)
Volt idő, mikor hajmosás után sörpakolást alkalmaztak.
Aztán leöblítették. Tele van nagyon fontos vitaminokkal.
Ha nem mosták le, és beszárították, a sör pl. tartósította a formát.
Ugyannakor a szappanos hajmosás után enyhe ecetes vízzel öblítették,
hogy levigye a szappant, és szép, puha, selymes, fényes legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!