Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az otthoni hajszőkítés kockáza...

Az otthoni hajszőkítés kockázatos?

Figyelt kérdés

Nah szóval az van, hogy fekete hosszú hajam van, és szőkére szeretném festeni, persze nem platina szőkére gondoltam!!!Eddig összesen 2X-szer volt feketére festve a hajam kb. Fél év alatt..Tehát nincs olyan sok "réteg" a hajamon!Ezt találtam a neten:

Ajánlott hajszőkítő készítmény:

Kallos szőkítőpor decolor

és

Kallos OXI krém (együtt kb. 600Ft)

Fekete haj: 40perc

Használat:

Egy kevés OXI krémet és hajszőkítő port keverj össze, majd vattával vidd fel a hajadra, és a szőkítés mértékétől függően kb. 15-30percig hagyd a hajadon.

Ki szeretném próbálni, de sokféle véleményt hallottam fodrászoktól!Egyik azt mondta hogy nem hullik ki a hajam másik azt mondta, hogy ne csináljam otthon mert tuti leég....Fodrászok és tapasztaltak véleményét várom!

2008. dec. 8. 13:38
1 2
 11/12 killercsaj válasza:

Látom már régi a kérdés, de azért én leírom, hogy nekem hogy sikerült a sötétvörös hajamat kiszőkítenem (házilag).

Azt azért még el kell mondanom, hogy engem is sokan el akartak rettenteni az itthoni hajfestéstől, merthogy a fodrászok ehhez jobban értenek. Na de miután a fodrászom még pár tincset sem tudott kiszőkíteni, ráadásul neki is szőke helyett sárga a haja, úgy döntöttem, hogy inkább egyedül vágok bele.

A SYOSS szőkítő festékével - 1 festést követően - sárga-narancssárga lett a hajam, ami azért volt nagy szám, mert az előző 3 hónapban semmilyen hajfesték nem látszódott meg a hajamon! Szóval elég szépen leszedte a sötét színeket, de a vörös miatt azért sok helyen narancs árnyalata maradt. Ekkor persze jól beparáztam, hogy milyen béna, mert ugye az ember elsőre akarja, hogy sikerüljön (legalábbis én). Ez után egy alfaparf 10.31-es festékkel befestettem, amitől már kezdett szőkére hasonlítani, sőt, szerintem jó is lett volna az eredmény, ha egy erősebb szőkét választok, mondjuk egy platinummal (11.00, 11.02...) jobban jártam volna, de így sem volt már feltűnően sárga a hajam.

Végül egy Garnier extra világos hamvasszőkével (111) sikerült nagyjából megszabadulnom a sárgaságtól, viszont egy sötétebb szőke árnyalatot kaptam tőle (amin meg is lepődtem). De ez helyett is utólag már bátran választanám az ezüstszőkét, így egy árnyalattal világosabb lett volna a hajam és egy lépést megspóroltam volna.

Végeredményben 2-3 lépésből elérhető szerintem a szőke haj, csak a lépések között 1-1 hetet azért érdemes várni.

A hajfestékek közül egyébként nekem a legnagyobb színhasonlóságot a SYOSS és az alfaparf hozta, a syosstól nagyon szép fényes és puha lett a hajam, viszont az alfaparf-tól (annak ellenére, hogy a színnel nagyjából elégedett voltam) durva tapintású lett a hajam.

A Garnier hajfestékek szín tekintetében nem sokmindent változtattak a hajamon, viszont a sárgaságot eltüntették és kellemes tapintásúvá tették a hajam.

2014. febr. 6. 15:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Kicsit nagyon elvannak itt tévedve az emberek. Tudom hogy nem aktualis a kerdes de hatha segithetek valakinek, akinek lehet hogy hasznos lesz.

2 féle képpen lehet sőtét hajbol világosat csinálni.

1) Ha festett a hajad akkor hajradirral lekell rola szedni a festeket(vagy koktelozasal). Ezek után ha festett volt ha nem szépen szőkítőporral és oxival lekell szőkíteni. Viszont mas %os oxi kell a tőre és más a hajra. A tőre 6os a végere 9. 12est sose hasznalhatok vagy tobol letorik a hajatok :(

ezután egy gyönyorű csibesárga hajat fogtok kapni. Ez után vesztek egy hamvas árnyalatú festéket és szinezéshez max 3%os oxit es avval festitek be a hajatokat.

2) Ha festett a hajad lekell koktelozni, vagy radirozni. Ezután kiválasztod a neked tetsző szőkét és veszel belőle egy 5 festésre elegendőt. Mindenhónapban ugyanazzal a szinnel fested a hajadat es kb. A 4. 5. Alkalomra olyan is lesz. Persze ez korantsem szakszeru de igyis ellehet erni a kivant eredmenyt.

Ha valakinek kerdess van nyugodtan irjon privatban.

2016. nov. 4. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!