Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az otthoni hajszőkítés kockáza...

Az otthoni hajszőkítés kockázatos?

Figyelt kérdés

Nah szóval az van, hogy fekete hosszú hajam van, és szőkére szeretném festeni, persze nem platina szőkére gondoltam!!!Eddig összesen 2X-szer volt feketére festve a hajam kb. Fél év alatt..Tehát nincs olyan sok "réteg" a hajamon!Ezt találtam a neten:

Ajánlott hajszőkítő készítmény:

Kallos szőkítőpor decolor

és

Kallos OXI krém (együtt kb. 600Ft)

Fekete haj: 40perc

Használat:

Egy kevés OXI krémet és hajszőkítő port keverj össze, majd vattával vidd fel a hajadra, és a szőkítés mértékétől függően kb. 15-30percig hagyd a hajadon.

Ki szeretném próbálni, de sokféle véleményt hallottam fodrászoktól!Egyik azt mondta hogy nem hullik ki a hajam másik azt mondta, hogy ne csináljam otthon mert tuti leég....Fodrászok és tapasztaltak véleményét várom!

2008. dec. 8. 13:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Ésha nem ég le? Be tud kenni teljesen egyenletesen, hogy ne legyen foltos a végeredemény? A fodrász felméri a hajad állapotát, a hajszínedet meghatározza, tudja hova mennyit kell kenni, mert például a hajvégekre lehet nem kell olyan sok. Lehet befóliázza hogy jobban hasson...Magadnak is megtudod csinálni persze, de iszonyat csúnya lesz. És utána amugyis rá kell festeni szőke hajfestékkel, h visszapótolják a pigmenteket, amit kiszívott a szőkítő. Szóval hajrá, ha egy sárga foltos seprüsvégű hajat szeretnél.
2008. dec. 8. 14:19
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Hát én csináltam már ilyesmit, mert többször is voltam egymás után fekete és szőke (imádom mind a kettőt:)) és nem lehetetlen, viszont általában ezt a decoloros dolgot kétszer kell elvégezni, mert különben a narancssárgától a sárgán keresztül a majdnem feherig minden szin lesz a hajadon. Jó a két leszivas közt pár nap pihenőt hagyni a hajnak, de ha ez nem áll módodban az sem gond... utánna minnél világosabb szőkét kellene felvinned mert igy első alkalomra ugyis joval sötétebb lesz az eredmény mint ami a pakoláson látható! Ajánlom, hogy utánna 1-2cm-t vágass le a hajadból, mert biztosan el fog égni valamilyen mértékben a vége és használj ápoló olajos pakolást! Sok sikert :)
2008. dec. 8. 14:39
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Én is voltam már mindenféle hajszínű.

Nekem a fodrász festette először a sötétbarnát SÁRGÁRA!

Aztán megint fekete és sötétvörös lettem.

Utána saját kezembe vettem a dolgot. És most már szőkének vagyok mondható és egyenletes a színe. Leírom hogy csináltam.

Azt ajánlom, hogy fokozatosan világosítsd a hajad és ne zavarjon az elején ha vörös először. Szóval a szőkítővel szivasd le (9% oxi lássad mit bír a hajad), vegyél egy világosbarna, vagy közép-világosvörös hajfestéket és egy EZÜST hajfestéket (ez az égő vöröst megelőzi és kellemes színe lesz).

Utána fokozatosan vegyél hónapról hónapra világosabb színt és mindig legyen a fele hajfesték ezüst (8-9 es skálában, szóval ne a világos hamvasat, hanem a közepeset).

Kb. 4-5 hónap múlva teljesen szőke lehetsz, és az ezüst hajfesték a végén már 10-es legyen.

Ha így teszel elkerülöd a kínos sárgásvörös hajszínt, mint ami nekem is volt.

Másodjára amikor én csináltam, az ezüst miatt nem volt ilyen hiba, mert hamvasít.

2008. dec. 8. 22:10
 4/12 anonim ***** válasza:
56%

Jaa, és azt elfelejtettem, hogy kb. első két alkalommal elég ha leszívatod a hajad, a többi alkalommal, pedig keverj a hajfestékbe egy kis szőkítőt (fura kék lesz de a hajad nem lesz kék :) ), és az ezüst hajfesték mindenképpen kell ha nem akarsz narancssárga hajat. Fele ezüst, fele szín.

A töve miatt kell fokozatosan festeni, mert ha túl hamar fested világosra, akkor a következő festésnél a töve szőke lesz a többi meg nem.

2008. dec. 8. 22:14
 5/12 anonim ***** válasza:
47%

Én fodrász vagyok,én nem ajánlom az otthoni szőkítést.

Egyenletesen kell felvinni,mi vékony tincsenként szivatjuk le amit befóliázunk,hogy melegen tartsa és kímélő módszerrel hogy esetleg még egyszer rálehessen menni ha kell.ha van lenövésed azt kikell hagyni mert fehérre leszívja.És utánna szoktuk festeni.a tövére másabb festéket keverünk,mert a végén a narancssárgás árnyalatot semlegesíteni kell...szóval nem egyszerű még nekünk se.

2008. dec. 16. 11:14
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Nyaralás előtt 6-os vagy 9-es hidrogén peroxidot keverj össze Kallos szőkítő porral, attól sárgás árnyalatú lesz, viszont nem károsítja nagyon hajad. Azért célszerű nyáron azelőtt, hogy tudod, hogy mész nyaralni, mert a Napon kifehéredik, pláne ha még vízbe is mész vele és olyan lesz a színe, mintha erősebb hidrogénperoxiddal csinálnád, ám nem károsítja annyira.
2009. júl. 6. 12:22
 7/12 anonim ***** válasza:
65%

Ájájjj!!!

Nekem feket hajam volt, szőkét akartam minden áron.Fodrász leszivatta, nem ment annyira tönkre, de aztán mikor én szivattam magamnak otthon...húhhaaaa elég gáz lett.Először is koktélozták a hajam, az valamennyit szedett le a feketéből, és az nem károstja a hajat, ez volt vagy 2-3-szor.Aztán én szívattam otthon magamnak, elégett vagy 4-5 cm a végéből, ezt le is vágattam, de jobb lett a színe.Nem volt annyira sárgás.Hát én azt ajánlom h fokozatosan szőkíttesd a hajad, ne akarj egyből szőke lenni.Én 3hónap alatt lettem az, és mostanra lett szép színe.

2009. júl. 22. 17:08
 8/12 anonim válasza:

Ez hajfüggö,mindenkinek más a haja,mást bír,másképp reagál.

Énis a fekete hajammal szenvedek.Ritka nehéz szőkét csinálni.Lehet otthon,azzal nincs gond,ha tudod hogy kell és mit bír a hajad,rengetegszer csináltam,de mindíg foltos lesz.szóval fokozatosan lehetséges.De mindenképp kell még rá szőke hajfesték!!

2010. júl. 13. 22:48
 9/12 anonim ***** válasza:
90%

Nekem 3 évig sötétbarna-fekete hajam volt (sötétbarna festék totál feketére fogja be a hajamat...), most meguntam, és újra szőke akartam lenni. Loreal effasorral és 12%-os oxival próbálkoztam (ami elvileg tilos lenne...), hát mondjuk úgy, h 2 alkalom sem volt elég arra, h a feketét eltüntesse teljesen... Megijedtem attól a narancsos árnyalattól, gondoltam, a világosszőke úgyse fogja be, visszafestettem középbarnára. Most vettem 2 doboz syoss világosítót, egyiket már felhasználtam, itt a szép narancs hajam, ohyeah... Hamarosan megy rá a másik adag, remélem, ha nem is teljesen, de nagyjából eltűnik a vörösség.

Én értem, h a fodrászok nem ajánlják az otthoni hajszobrászkodást, különben miből lenne a bevételük? :D Én nem is elsősorban az árak miatt akartam magamnak csinálni, egyszerűen nem tudtam, h milyen lesz, akarom-e én ezt a színt egyáltalán, h viselkedik a hajam, stb... És ugyebár a fodrásznál nem lehet azt mondani, h várjunk csak, először 1-2 tincsen próbáljuk ki...

Mindig is vastagszálú és jó sok hajam volt, ez az utóbbi 2-3 hét semmivel sem viselte meg jobban a hajam, mint egy egyszerű hajfestés, úgyhogy én maradok az itthoni kamikáze akcióknál :)

21L

2011. júl. 14. 13:39
 10/12 rozsaszinpinty válasza:
100%

Szia!

Volt nekem is sokáig fekete hajam. Nekem úgy sikerült szőkére kihozni, hogy fodrász segítségével, melírokat tettünk a hajamba. Szépen lassan, egyre több világosat. Az átmenet is jó volt, tehát nem lett narancssárga hajam. Most már lassan 2éve szőke vagyok. Az egész folyamat néhány holnap alatt lement ha jól emlékszem. Sokat festettem már én is a hajamat. Vörösre, szőkére, lilára, kékre... De feketéből szőkét csinálni egyedül még én sem mertem. Szerintem ne próbálkozz vele otthon. Megéri azt a pénzt kifizetni egy olyannak aki ért hozzá. A másik meg hogy nem kicsit károsítja a hajat.

Én most 23 éves vagyok, először 14évesen festettem a hajamat. Most már lassan csak a saját hajszínem van, mivel annyira tönkre tette a hajamat a sok festés, hogy muszáj volt ez mellett dönteni.

Fontos a hajad épsége, erre figyelj. Én nem mindig költöttem fodrászra, és hát ha költöttem volna lehet hogy kevésbé lenne most sérült hajam.

Majd mondd el hogy sikerült, mi mellett döntöttél!

2012. máj. 17. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!