Az epilálás egyenlő a borotválással?
Jól gondolod.
Borotváláskor a szőrszál elvékonyodó végét levágjuk, így mikor visszanő, a vége olyan vastag, mint amilyen a töve lenne borotválás nélkül.
De ha teljesen kihúzódik a szőrszál, akkor mikor más nő, a vége vékony lesz.
2021. jún. 20. 13:33
2/10 A kérdező kommentje:
Ne borotváld sztem, én a kezemet csak gyantázom. Epiláló gép is jó. Ritkásabban és gyengébb szőr fog visszanőni.
2021. jún. 20. 14:13
Vigyázz milyen gépet veszel, vagy milyennel végzed az epilálást. Ha erősek a szőreid némelyik gép csak beszakítja azokat. Kis sötét pontok lesznek a szőrszálak helyén, majd amikor visszanő pont ugyanaz lesz az eredmény, mint a borotválásnál.
Elviekben azonban jó a gondolatmeneted. A gyanta állítólag biztosabb, de azt még nem próbáltam.
2021. jún. 20. 14:24
5/10 A kérdező kommentje:
A kezemet borotvalom, ott nincsenek piros se fekete pontok es 2 perc alatt megvan mindket kezem tehaz azt csak borotvaval, epilatorral is vegig mentem mar rajta ami bevallom fajt nem is kicsit, a hideg kirazott minden percben :D gyantat meg nem próbáltam, az ismeroseim nem nagyon dicsertek de kinek mi
Jó, én csak egy tapasztalatot mondtam. Nem mindig húzza ki tövestől a szőrt az epilátor. Lehet, hogy konkrétan nálad nem látszik a nyoma. A kipróbálás után látod majd, mikor nől vissza a szőr, hogy nálad mi történik, mennyi idő után nől vissza.
2021. jún. 20. 18:39
Első körben érdemes lenne megvizsgálni, hogy a pajzsmirigyed rendben van-e. Pajzsmirigy alulműködésnek lehet az egyik tünete az erős szőrösödés. Ez a betegség örökölhető, szóval simán lehet, hogy a szüleid is azért szőrösek.
Addig is, az epilálás tartósabb eredményt hoz, de a hason biztos, hogy pokolian fog fájni.
2021. jún. 21. 05:12
8/10 A kérdező kommentje:
Anyukámnak sajnos gondok vannak a pajzsmiriggyel, de szerencsére ő ehhez ért hisz ez a szakmája, magának is ő vizsgálta ki :D engem többször is átvizsgált de elvitt megnézetni hogy nincs e probléma vele. Minden rendben van, apukám az akinek sötét sűrű szőre van ezt lehet tőle örököltem
És ha valakinek baj van a pajzsmirigyével és attól szőrösödik ennyire, arra van megoldás?
2021. szept. 11. 17:52
Igen, van. Gyógyszer, egészséges életmód. De a szőr ettöl nem hullik ki, csak normalizálódik, nem lesz olyan sűrű.
2021. szept. 17. 20:12
Kapcsolódó kérdések: