Szerintetek melyiket hanyagoljam egyelőre?
Vettem 4 terméket a 'The Ordinary'-től:
1) Nia szérum (mitesszerek/tág pórusok, pigmentfoltok):
The Ordinary
Niacinamide 10% + Zinc 1%
2) Melanin termelést blokkoló szérum (pigmentfoltok):
The Ordinary
Alpha Arbutin 2% + HA
3) C-vitamin szérum (pigmentfoltok):
The Ordinary
Ascorbyl Glucoside Solution 12%
4) Retinol 1% in Squalane (anti aging, pigmentfoltok)
Természetesen ezekhez hozzájárul az arclemosó, napvédő stb.
A kérdésem az lenne, nem sok ez így egyszerre? Elég "szűz" vagyok a dologban, jó az ha most így nekiállok egyszerre használni az összeset? Ha nem, mit hanyagoljak szerintetek (egyelőre)?
Illetve: Sosem használtam retinolt. Lehet buta dolog volt, hogy az 1%-ost vettem meg rögtön elsőre. Vegyek inkább egy gyengébbet? Mit gondoltok?
Köszönöm szépen előre is a segítséget, tanácsokat.
Ha még egyiket se használtad, akkor nehogy egyszerre kezd el most az összeset magadra kenni. Egyesével kéne bevezetni őket a rutinodba, egyrészt azért, hogy a bőröd is tudja szokni, másrészt meg azért, mert így ha valamire nem reagálsz jól, akkor tudni fogod mi okozza a problémát.
Én úgy csinálnám, hogy most elkezdeném mondjuk a niát, használnám 2-3 hétig és ha nincs vele semmi gond, akkor jöhet a következő és így tovább. Ebben a sorrendben akár jó is lenne.
Retinol tényleg erős lehet elsőre, de ha eleinte majd csak ritkán használod (heti 1-2-szer) és rendeltetésszerűen, akkor lehet nem lesz vele probléma. Attól is függ, hogy mennyire érzékeny a bőröd.
#1 Nagyon szépen köszönöm!
Pont erre gondoltam én is, jobb a fokozatosság. A retinolt pedig még meggondolom. Nem néztem eléggé utána. 😏 Persze mint ahogy te is írtad, ha majd csak heti 1-2x használom, talán nem lehet gond belőle. De jó ötlet-e egy erősebbel kezdeni? Jó kérdés. 🤷🏻♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!