Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért festi a legtöbb negyven...

Miért festi a legtöbb negyven feletti nő a haját?

Figyelt kérdés
Tegnap haverokkal beszélgettünk (öten férfiak), és megállapítottuk, hogy olyan kiábrándító ez a sok festett haj. Miért nem tudnak a nők természetes hajjal élni? Még az őszülés sem zavarna minket, ha vállalnák méltósággal és egy jó fazonú frizurával. De ezek a szörnyű műszínek meg a lenövések! A legtöbb férfi egyébként így gondolkodik, a természetesség hívei vagyunk, szóval egy nő sem mondja, hogy ő a férje miatt csinálja, mert úgysem hinném el. Egy férj amúgy se szólhat bele ilyenbe.

2021. máj. 22. 16:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem szégyelljük, hanem egyszerűen öregít az őszülő haj. Meg amíg csak mákos, nem szép szürke vagy fehér, addig nem is szép, lássuk be.

Minket amúgy a sörpocak zavar, meg a bundás orrlyuk. ;)

2021. máj. 22. 18:15
 12/20 A kérdező kommentje:
Három nővérem van, kettő festi a haját, a harmadik nem. Akik festik a hajukat, azoknak a hajuk tapintása is más, és az egyiknek kifejezetten olyan a haja tapintása, mint a csepüszalmának. A másiknak is szárazabb a haja, egy gyufa kéne csak hozzá. A harmadik nővérem nem festi az őszülő haját, az ő haja selymesebb tapintású, nincs (festék)szaga, nem hullik. Az ő halántékát és választékát nem rondítja sohasem lenövés, mint a másik két nővérem halántékát és választékát.
2021. máj. 22. 18:23
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

Na öreg, te még nem fogtál ősz hajat. Az ősz haj az, ami sokkal durvább tapintású. Ne a nagymamik vékonyka haját vedd alapul, ami már totál fehér. Hanem azt amikor mákos.

Én ha befestem a hajam, 4-5 mosásig simán olyan a tapintása mint egy finom selyemé, soha nem volt sprőd a festéktől. Utána sem lesz durva tapintása, csak nem lesz annyira fényes.

2021. máj. 22. 18:43
 14/20 anonim ***** válasza:
46%
részben egyetértek a kérdezővel. szerintem nem múlik olyan sok az ősz hajszálak meglétén, sokkal több múlik a bőr állapotán, az úgyis elárulja, hogy az illető öregszik. és emellé a festett hajszín legtöbbször ugyancsak észrevehető, szóval így is, úgy is látszik, hogy az illető öregszik (és nem igazán tudja elfogadni).
2021. máj. 22. 19:39
 15/20 anonim ***** válasza:
bizonyos festett hajszíneket pedig kifejezetten az idősebb generációk kedvelnek.
2021. máj. 22. 19:40
 16/20 anonim ***** válasza:
30%
A testüket hagyták leamortizálódni, úgy néznek ki mint egy teleszart búvárruha, ezért kapaszkodnak kétségbeesetten a fiatalságuk utolsó jelképébe, az eredeti hajszínükbe, mert hajat festegetni könnyebb, mint edzeni és diétázni.
2021. máj. 22. 21:28
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

Férfiak többsége - ez több, mint kétmilliárd férfi, tök jó, hogy tudod, mire vágynak.

Az, hogy a tesókáid nem tudnak hajat festeni, nem jelent semmit.

Én 15 éves korom óta festem, nem hiszem, hogy abba fogom hagyni, ha őszülök.

2021. máj. 23. 04:46
 18/20 anonim ***** válasza:
82%
Ha őszülnék, én is befestetném a hajam, de csak természetes, a mostanihoz hasonló színre. Az ilyen rézvörös, lilás, feltűnő rikító színeket biztos hogy nem választanám én sem.
2021. máj. 23. 08:11
 19/20 anonim ***** válasza:
En is tuti festenem. Igaz most is festem, de még nem őszülök. Természetes hajszint szoktam, amilyen alapból, csak néha sötétebbet, néha világosabbat.
2021. máj. 24. 14:36
 20/20 anonim ***** válasza:

Én most már nem festem (azelőtt is csak színezőt használtam rá,) hanem megmosom olyan samponnal a hajamat, amitől valamelyest látszik az eredeti hajszín is - barna.

Általában majdnem teljesen szőkére sikerül (nem pont ez a célom, de elég jól áll, így hagyni szoktam ezt a színt.) Jobb, mint a vörös szín volt...

A samponokat is úgy gyártják, hogy KÜLÖNBÖZŐ SZÍNEZÉKET tartalmazzon - legalábbis ezt tapasztalom. Nem mindig a nőket kell hibáztatni mindenért.

2021. máj. 25. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!