Nagyon korpás a hajam, de nem tudom mi okozza. Milyen megoldást tudtok rá?
Eddig sohasem volt problémám korpával, viszont nagyjából két hónapja valami eszméletlen módon bekorpásodtam. Ráadásul nem kis koszok (elhalt hámsejtek) vannak a hajamon, hanem jó nagyok, amik gyönyörűen látszódnak is. A fejbőrömön is tisztán látszik, hogy az egész korpás.
Itthon csak férfiaknak való-de korpásodás elleni balzsamot használtam, de semmi változást nem tapasztaltam.
Valaki tudna rá egy hatásos módszert? Nagyon kellemetlen, kínomban már le szeretném vágni a hajam:ccc
Nagyon gyakran táplálkozási probléma! Ezt nem lehet röviden leírni, van szakirodalma. Valami összetevő okozza, amit túl nagy mennyiségben fokozza (intolerancia) (gyakori pl. a margarintól, ezt már 10 éve nem fogyasztok, így el is múlt.)
Késő este nem szabad enni (sokat), mert csak kínlódik a szervezet.Másik gyakori ok a sampoon, mely irritálja a fejbőrt. Korpa ellen a szelénes sampon a legjobb, de ritkán kapni, elég drágán, bár kevés kell belőle (balzsam nekem nem vált be)
Szelén-szulfidos samponok valók erre, pl. Selsun Blue.
Gyógyszertárban mindig, drogériában gyakran kapsz. Azt nem tudom, hogy az első válaszoló szerint miért kapni ezeket ritkán, vannak mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!