Az elkészített rizsvizet meddig lehet felhasználni?
Amikor elkészül aznap kell felhasználnom vagy egyszerre készíthetek nagyobb adagot és elrakhatom későbbre is?
Válaszokat előre is köszönöm :)
Megkerdezhetem, hogy ezt mennyi es milyen tipusu rizzsel keszititek? Es fermentaljatok valahogy?
A hajtohoz, a hajborre is kerul vagy csak a hajhosszra?
A rizst jól meg kell mosni hideg vízben, én egy fél bögrényit szoktam használni. Felteszel vizet főni, forrás után is, még 10 percet hagyom forrni.Közben a narancs vagy citromhéját, de inkább narancshéját, a rizzsel együtt bele rakom egy műanyag tálba. És miután kihűlt a felforralt víz, bele öntöm és hagyom fermentálódni 24-48 órát.
Mivel ez egy protein kezelés a hajadnak, csak abban az esetben használd sűrűn, ha dús és erős szálú a hajad. Egyébként mindennapi és heti használatra nem ajánlott, én kéthetente használom. Fejbőrre fújod, és elmasszírozod körkörösen a hajtövednél, mert ugye jót is tesz a hajhagymáknak.Majd ha ezzel végeztél, akkor fújhatod tovább a hajadon végig. 10-20 perc múlva le mosod a hajadról. Én hajmosás előtt, száraz hajon alkalmazom mindig. És még egy jó tipp: Illóolajjal semmiképp sem ajánlott a használata, mert inkább ártasz vele, mint segítesz.Az illóolaj rettenetesen kiszárítja a hajad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!