Mit tegyek extrém hajhullás ellen 18 évesen?
Már 3 hónapja extrém módon hullik a hajam. Ennek az okát nem sikerült kideríteni, orvosi konzultáció és vérvételi eredmény alapján sem. Szerintem a stressznek nagy szerepe van a hajhullásomban - idén fogok érettségizni gimnáziumban, és felvételizni egyetemre. Egyébként bőrproblémáim is vannak - de ezek már kamaszkorom kezdete óta fennállnak (4-5 éve pattanásos vagyok, kozmetikushoz rendszeresen járok). Semmilyen gyógyszert nem szedek, évente egyszer vagyok beteg (télen, mandulagyulladás vagy megfázás miatt), C-vitamint és H-vitamint naponta szedek viszont. Továbbá nem diétázom fél éve, tehát a bevitel deficit sem okozhatja a hajhullás, hisz normálisan étkezem (ami muszáj is a tanulás miatt).
A hajam egyébként vékony szálú, gyenge és hajlamos a töredezésre de korábban dús volt, nem úgy mint most. Eddig 2 naponta mostam, mert hamar zsírosodik, most már viszont heti 2-re csökkentettem ezt. Használok hajolajat, balzsamot is a hajvégre.
Mit tehetnék, hogy a hajhullást megállítsam, illetve hogy erősítsem a hajam?
Nemsokára le fogom vágatni (eddig középhosszú volt), ezen kívül mit érdemes meglépnem?
Hálás lennék, ha megosztaná valaki a tanácsát, tapasztalatát.
18L
Tudom régi a kérdés, de próbáld ki a fodormenta teát!
Nekem pcos+ir-em van, az endokrinológus ajánlotta, mivel csökkenti a tesztoszteron szintet.
Nekem úgy 3 hét után elmúltak a pattanásaim, illetve a hajam hullása is abba maradt.
Reggel éhgyomorra igyál egy bögrével :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!