Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A hajam mint a drót, semmi...

A hajam mint a drót, semmi nem segít. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, 12 éves korom óta szenvedek a száraz, kezelhetetlen hajammal.

Alapjában véve se nem göndör se nem egyenes volt. 18 éves korom körül kezdtem el kezelni. Azóta már rengeteg mindent kipróbáltam. (Festem, vörösre).

-tojásos-banános pakolás

-GlissKur banános pakolás

-ecetes, sörös öblítés

-szűz argánolaj

-szűz kókuszolaj

-kókuszzsír

-olívaolajos pakolás

-NatureBox termékek

-most épp a Tresemmé keratinos cuccait használom

Kezdem feladni. Iszonyat száraz, sprőd. 2-3 havonta vágatok is belőle. Szóval már majdnem mindent kipróbáltam. Ha fodrászhoz megyek, ilyen gyönyörű, selymes fazonra kihúzza, mindenki dicséri. Kérdeztem már 1000x, hogy mit használ rá de nem mondja el. Csak kihúzza hajszárítóval, NEM VASALJA, és hetekig egyenes marad és sima.

Én magamnak akármit csinálhatok. Hajvégápolót is használok, 2 hetente kell vennem mert a hajam ISSZA befele. Múltkor egy fél üveggel kentem rá, és a fodrász közölte, hogy mitől ilyen száraz a hajam?

Nem tudok hetente fodrászhoz járni, viszont mostmár brutálnagy az önbizalomhiányom. Festeni azért festem, mert a színe nem szép, ilyen semmilyen barna, ráadásul ha száraz még fénytelenebb. Így vörösen valamennyire elmegy szárazon is.

Van valakinek még valami ötlete? Ráadásul folyton törik, hiába vágatom, a szárazságától. Vagy fogadjam el, hogy ez jobb nem lesz?

2020. nov. 9. 21:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik fodrászt, aki hajlandó segíteni.
2020. nov. 9. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A leírásod alapján, a hajad alapvetően is száraz, hajlamosabb a törésre. Viszont az, hogy fested, rengeteget ront az állapotán.

A fodrászodról annyit mondanék, hogy keress másikat szerintem :D De tényleg.. Az én fodrászom mindig elmondja - kérdés nélkül is- hogy mit használ a hajamra. Amúgy szerintem a fodrászod is olyan terméket használ amiben van keratin, a kezelhetetlen / töredezett hajra, valamint a tartós hajegyenesítéshez is keratin tartalmú termékeket használnak.

Tényleg nagyon sok mindent kipróbáltál, de ez sem feltétlen jó, hogy "mindent" rákensz amit találsz. Mennyi ideig használsz egy-egy terméket? Csak mert mindegyiknek kell idő, mire kifejtik a hatásukat.

2020. nov. 9. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Keress másik fodrászt és kérj tőle szakmai tanácsot.
2020. nov. 9. 22:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Semmit nem tehetsz, nekem is ilyen volt világ életemben. De pontosan ugyan az, amit te leírtál. Ez van, semmit nem tudsz tenni. Nem kell bedőlni a szépségiparnak, egy ilyen száraz, töredezett, félig egyenes, félig göndör "seprű szerű" hajból sosem lesz egyenes csillogó egészséges haj. Ez van. Annyit tudsz tenni, amennyit eddig. Én sem vagyok fodrász, sosem fogom úgy megcsinálni, ahogy ő. Ha nem mondja meg, mit használ, keress másik fodrászt, szerintem nem államtitok, nagyker áron még akár be is szerezhetné neked, ha akarná. Én is vörös vagyok egyébként, mi váltottunk minden mentes hajfestékre. Ráadásul nekem még sabborheás dermatitiszem is van, szóval szerintem ha ez egy ronda haj és fej verseny, én nyertem. :D
2020. nov. 10. 07:05
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Utolsó válaszoló, nekem is az van, most nagyon meglepődtem. De nekem azóta, amióta festem. Én nekem a fodrász koffeines sampont ajánlott rá, de akkor is az van. Durva, akkor ezek szerint ez is a hajunk jellegzetessége...

2020. nov. 12. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!