A hajam túlzás nélkül (! ) olyan, mint a drót. Mit tegyek?
Minden vágyam a hosszú haj. A szép, kreol bőrömhöz egyértelműen az állna jól; így, rövid hajjal egyszerűen szánalmas az összhatás. A probléma ott kezdődik, hogy a hajam nem nő, töredezett, száraz, és néhol konkrétan olyan, mint a drót. Pont egy hete vágattam, de már rosszabb az állapota, mint előtte. Mint a kutyaszőr, vagy még annál is gyatrább...
Ezt valószínűleg az okozza, hogy nagyjából két éve mindennap megmosom; rákényszerülök, mert egyébként elég zsíros már egy nap után is, a vége persze csak továbbtörik és egyre szárazabb... Gyakorlatilag nem is nő. Nyáron próbálkoztam, egy ideig csak kétnaponta mostam, de ugyanúgy zsírosodott és ocsmány volt. Használok ricinusolajat, de nem szembetűnő a változás. Mit tegyek?
A legjobb lenne egy jó fodrászt felkeresni.
Otthonra pedig: ne "márkás" samponokat használj. Fodrász mondta,h a samponok többségét úgy fejlesztették ki,h minél sűrűbben kelljen tőlük hajat mosni. Azt ajánlotta,h vegyük meg a legolcsóbb sampont, és azt is nagyon alaposan öblítsük ki. Én WU2-t használok, és nagyon bevált: rendesen habzik, nem kell utána balzsam, fényes és puha tőle a hajam. Míg a márkás samponokkal 3 naponta mosnom kellett, addig a WU2-vel 5-6 napon át is szép hajam. Próbáld ki, hátha Neked is segítene abban,h ne kelljen minden nap hajat mosnod.
A drótszerű hajra pedig jó megoldás lehet egy kellő figyelemmel megválasztott hajfesték; kicsit lazítja a haj szerkezetét, ezáltal puhábbá teszi, és fényesebbé is. De ez ügyben is jó lenne egy jó fodrász véleményét is kikérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!