Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen vegán hajvitamint...

Milyen vegán hajvitamint ajánlotok?

Figyelt kérdés

Vegetáriánus vagyok kb 1 éve. És sajnos étkezési zavarral is küzdök, nem jutok elég tápanyaghoz.

Göndör a hajam, és hullik. Nyár végén találtam göndör hajra való sampont, addig nem is tudtam, ho gy kellene a göndör hajjal bánni, fésültem, hajszárítóztam majdnem minden nap, vasaltam is.

Sajnos nem állok a legjobban anyagilag, nem tudom megengedi a nagyon drága vitaminokat. Van a dm-ben, rossmannban, vagy ilyen drogériákban valamilyen vegán hajvitamin? Esetleg ha valamilyen ingyenes házhozszállításosat is tudtok, az is érdekelne.

Köszönöm a válaszokat.

2020. okt. 2. 11:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Erre pl. írja, hogy segíti a hajat: [link]

A dm oldalán amúgy lehet szűrni a termékeknél, hogy vegán-e.

Mondjuk őszintén szólva én nem hiszek ezekben a hajvitaminokban...

Inkább az étkezési zavarral kellene valamit kezdeni szvsz.

2020. okt. 2. 11:41
 2/12 anonim ***** válasza:
42%

Szia, 10 évig anorexiás voltam, szedhetsz te akármit sajnos amíg nem eszel normálisan nem fog abbamaradni a hullás. Ilyenkor maga a növekedési ciklusa fel van borulva a hajnak az alultápláltság miatt.

A másik meg hogy a vega/vegán dolgot is el kéne felejteni, tudom hogy most nagyon trendi sajnálni az állatokat de légyszi nézd meg azokat akik már huzamosabb ideje vegánok és itt most nem az egy két évre gondolok. Aszott bőrű 3 szál hajú leamortizált emberek. Duplán teszed tönkre a szervezeted. Nagyon kérlek fordulj szakemberhez amíg nem késő.

2020. okt. 2. 12:07
 3/12 anonim ***** válasza:
29%

Attól még, hogy te nem igazán láttál vegánokat, nem kéne másokat hamis indokokkal lebeszélni róla. Ráadásul a kérdező még csak nem is vegán, hanem vegetáriánus......

A többivel egyetértek, amit írtál.

2020. okt. 2. 12:11
 4/12 A kérdező kommentje:

Eddig szedtem hajvitamint, amikor abbahagytam (nem gyártják már) kezdett hullani a hajam.

A vegetáriánus életmódot semmiképp nem szeretném abbahagyni, hiába "trendi", és nem a trend miatt csinálom.

2020. okt. 2. 12:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ezzel a gondolkodással reménytelen eset vagy. Az, hogy bekapsz 1-2-3 kapszulát naponta, csak porhintés, alapjaiban kellene rendbe tenni az étkezésedet. Egy csapásra helyre rántaná az egészségedet.
2020. okt. 2. 13:43
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

Oké, ennek az oka 100% a táplálkozásod, és ezt felületileg nem fogod tudni kezelni.

Léteznek valóban ilyen kicsire sűrített protein és vitamin bombák, de ezek se nem olcsók, se nem finomak, pláne nem vegánok és direkt kalóriabombák.

Nézd, más az, ha egy egészséges ember dönt úgy hogy vegán lesz, és más az, ha valaki betegen akar az lenni.

Pl ha valaki cökáliás és mellé vegán, az bizony tápanyaghiányt jelenthet, hacsak nem költ dietetikus által kitalált étrendekre.

Vegánnak lenni kiegyensúlyozottan és változatosan kifejezetten drága. Ha emellé beteg vagy ÉS nincs pénzed, akkor könnyedén előfordul, hogy komoly hiányod lesz fehérjékből, omega olajokból, stb.

Ha nem akarod feladni az elveidet, esetleg nézz utána házi tejnek, tojásnak. Ezek az állatok házi kedvencként vannak tartva, humánus körülmények közt. (Mondjuk parasztlányként megsúgom neked, hogy a csirke maga nem pont "humánus" jószág, nagyon brutálisak, kb egy velociraptor szoftvere fut náluk, simán megeszik egymást ha olyanjuk van.)

Kicsit haverkodj össze az állatokkal, dolgozz velük.

Én is 15 éve vagyok vega, pontosabban 4 éve peszketáriánus, mert az orvos szólt, hogy vagy halat vagy halolajat ennem kell, mert súlyos vitaminhiányom van. Néha eszek, de megválogatom honnét és mit.

Tisztában vagyok vele, hogy az anorexia egy életre szóló dolog, emiatt fontos lenne egy dietetokussal leülni és átnézni mi a reális megoldás számodra, vérkép, stb alapján.

2020. okt. 2. 14:53
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
Nem értem a válaszolókat, hol írta a kérdező hogy vegán, vagy az akar lenni? :D
2020. okt. 2. 15:10
 8/12 anonim ***** válasza:
7es, alulról a harmadik mondat, utolsó előtti szó a kérdésben.
2020. okt. 2. 15:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Öööö nem értem. Attól, hogy egy termékből vegán verziót keres, miért lenne egyből vegán?

Többször leírta, hogy amúgy vegetáriánus.

2020. okt. 2. 15:17
 10/12 anonim ***** válasza:
32%

A vegetáriánust sok vegán is használja, szóval nem feltétlen.

Mivel a kettő közül ez a korlátozóbb, emiatt ajánlottuk pont hogy esetleg legyen vegetáriánus mint kompromisszum.

2020. okt. 2. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!