Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Arckrémeknél, ahol van megadva...

Arckrémeknél, ahol van megadva javasolt életkor a csomagoláson, ezt mi alapján írják?

Figyelt kérdés
Mármint mi a különbség a különbözö korúaknak szánt krémek közt? Van ennek valódi jelentösége, számít bármit, ha 30 évesen 50-eseknek szánt krémet használok? Nekem fura, hogy ezt így kategorizálják, annyira különbözö lehet adott korosztályon belül az emberek böre..

2020. szept. 2. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
96%
Hát teljesen más egy 20-30-40-50+ -os bőr. 20-on évesen legfeljebb egy felszíni vizhiannyal kell számolni, de 40-50+-nál már felszíni és mélyvizhiannyal is. Ezen kívül 40 év előtt elég lehet a ráncok kialakulásának megelőzésére fókuszálni, de 40 felett meg már antiagingre van szükség kőkeményen. És ez csak 2 tényező.
2020. szept. 2. 13:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az ember bőre saját magához képest változik sokat az életkor előrehaladtával, de az egyéni adottságok nagyon eltérőek. Nekem pl.iszonyat zsíros a bőröm, 90 éves koromban sem lesz olyan száraz, mint másnak már fiatalon/középkorúan. De abban igaza van az elsőnek, hogy minden bőr veszít a feszességéből, a regenerálódási képességéből idővel. Ezek alapján általánosságban, sok évtizedes tapasztalat alapján határozzák meg ezeket az életkori ajánlásokat.
2020. szept. 2. 14:07
 3/6 A kérdező kommentje:
És lehet abból probléma, ha valaki nem a neki megfelelöt használja?
2020. szept. 3. 10:30
 4/6 anonim ***** válasza:
40%
Probléma nem, csak nem lesz a bőr olyan jó állapotban, mint lehetne. Felesleges pl 50 évesen tiniknek való krémet használni, mert másra van szüksége a bőrnek.
2020. szept. 3. 10:36
 5/6 Sunshinedoll ***** válasza:
44%

Igazából ez elég nagy marketing kamu, mert 40-50 évesen is lehet valaki pattanásos vagy felszíni vízhiányos, és 20 évesen is lehet valakinek idős, kráteres bőre.

Szerintem érdemesebb egyénileg a saját bőrünket értékelni, mik a problémái a bőrünknek, és azt célzó kencéket venni hatóanyag alapján, és nem korbesorolás alapján választani.

Én pl hiába vagyok lassan 30 éves, a bőröm ugyanolyan, mint 20 évesen, ráncom nincs, tök fölösleges 30-40 éveseknek való cuccot vennem, mert nem a bőröregedés az elsődleges probléma a bőrömmel.

2020. szept. 4. 09:08
 6/6 anonim ***** válasza:
44%

Skinsmart-on pont erről volt szó valamelyik videóban, hogy ez csak ilyen "ideális eset". Hogy fiatalon mindenki zsíros meg pattanásos - nekem pl. nem volt soha pattanásos - öregen meg már inkább az olajos cuccokat használd, mert szárazabb a bőr.

Azt használd, ami jólesik a bőrödnek. Mondok egy példát, 28 évesen 50 éveseknek való L'Orealt használok, mert nagyon tetszik a bőrömnek. A korosztályomnak inkább légiesebb krémeket szoktak csinálni, nem ilyen finom, sűrűt. Ha a 25 éves húgom krémjeit használnám, egy hét alatt leesne az arcbőröm attól a sok szárító, könnyeden hidratáló krémtől.

Úgyhogy nem teszel rosszat. Ha 20 évesen kezdesz retinolt használni, akkor sem lesz semmi.

2020. szept. 4. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!