Arckrémeknél, ahol van megadva javasolt életkor a csomagoláson, ezt mi alapján írják?
Igazából ez elég nagy marketing kamu, mert 40-50 évesen is lehet valaki pattanásos vagy felszíni vízhiányos, és 20 évesen is lehet valakinek idős, kráteres bőre.
Szerintem érdemesebb egyénileg a saját bőrünket értékelni, mik a problémái a bőrünknek, és azt célzó kencéket venni hatóanyag alapján, és nem korbesorolás alapján választani.
Én pl hiába vagyok lassan 30 éves, a bőröm ugyanolyan, mint 20 évesen, ráncom nincs, tök fölösleges 30-40 éveseknek való cuccot vennem, mert nem a bőröregedés az elsődleges probléma a bőrömmel.
Skinsmart-on pont erről volt szó valamelyik videóban, hogy ez csak ilyen "ideális eset". Hogy fiatalon mindenki zsíros meg pattanásos - nekem pl. nem volt soha pattanásos - öregen meg már inkább az olajos cuccokat használd, mert szárazabb a bőr.
Azt használd, ami jólesik a bőrödnek. Mondok egy példát, 28 évesen 50 éveseknek való L'Orealt használok, mert nagyon tetszik a bőrömnek. A korosztályomnak inkább légiesebb krémeket szoktak csinálni, nem ilyen finom, sűrűt. Ha a 25 éves húgom krémjeit használnám, egy hét alatt leesne az arcbőröm attól a sok szárító, könnyeden hidratáló krémtől.
Úgyhogy nem teszel rosszat. Ha 20 évesen kezdesz retinolt használni, akkor sem lesz semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!