Sajnos mióta tudom az eszem bajszos vagyok nő létemre. Már vagy 5 éve hideggyantával szedem le meg -néha szemöldök csipesszel. A gond az,hogy pár hónapja a bőr ott teljesen besötétedett..olyan mint a férfiaknak,pedig nincs ott szőr mert leszedem de mégis látszik vagy nem is tudom hogyan írjam.. nagyon elvagyok keseredve szinte mindenkinek ott akad meg a szeme ha beleszélgetünk:( Az alapozó az elrejti kicsit de nem akarok mindig alapozót viselni. Mit tehetnék ellene? Kérlek segítsetek!!! 23l
Köszi, elfogok menni de mit fog ő vele kezdeni? Kémiahámlasztás segít szerinted?
2020. aug. 26. 22:01
3/8 anonim válasza:
Valószínűleg a hideggyantázás során kicsit megsérült a bőröd, a napsugárzás hatására meg szépen bebarnult. A normális gyanta sokkal jobb erre, keress fel egy kozmetikust. A kémiai hámlasztás lehet segítene (attól is függ, hogy az milyen erősségű), de akkor egy jó ideig nem gyantáztathatsz azon a részen.
2020. aug. 26. 22:06
4/8 A kérdező kommentje:
Elég sokszor volt kipattogva a bőröm..:( már bánom nagyon,hogy én akartam a szörtelenítést itthon magamnak elvégezni
Ezzel az ésszel már kozmetikushoz mentem volna.. most szépen nezek ki sötét bajszosan:( mint egy férfi esküszöm 😥
2020. aug. 26. 22:21
5/8 anonim válasza:
Szerintem egy idő után fog halványodni pindurkát magától. Esetleg arcra való fényvédőt próbálj meg rákenni rendszeresen, hogy ne rontsa tovább a napsugárzás. Amúgy a hámlasztás jó megoldás lehet, ne keseredj el teljesen! :) Kozmetikusok is csinálnak gyümölcssavas hámlasztásokat ősszel-télen, illetve komolyabb bőrgyógyászok is csinálnak erősebb kezeléseket magánban, lehet érdemes utána nézni. Lehet kapni otthoni célra is hámlasztókat, de azokkal is nagyon vigyázni kell az állandó fényvédelemre. A c-vitaminos szérumok is elvileg világosítják a bőrt, de azért attól ne várj egetverő gyors csodát.
2020. aug. 26. 22:35
6/8 anonim válasza:
Szia!
Valószínüleg bepigmentálódott, mindenképp használj erős fényvédőt minden nap, többször újra kenve. Amint elmúlik a napos időszak a kozmetikus le tudja hámlasztani szépen. Ezek több alkalmas kúrák de megéri mert az egész arcod szebb lesz tőle. Az arc szőrzetet nem szabad hideggyantával szedni. Nagyon kényes rész :( Keress egy jó kozmetikust, árban is kedvező a bajusz gyanta, annyit megér! :)
Illetve ha nagyon erős az arc szőrzet hormonális oka van általában. Ha még nem voltál lehet érdemes lenne elmenni endokrinológushoz.
2020. aug. 27. 13:52
7/8 A kérdező kommentje:
Én arra is gondolok,hogy ettől az állandó maszkviseléstől is lehet. Verejtékezik alatta meg minden és ez így van naponta 8-9 órát.
2020. aug. 27. 18:18
8/8 anonim válasza:
5-ös vagyok. Én nem tartom valószínűnek, hogy a maszk okozta. Akkor mindenki úgy nézne ki. :) Tini koromban én is próbálkoztam hideggyantával az arcomon, egy-két ponton bizony bebarnult a bőröm nekem is, mert nagyon fiatal voltam és nem értettem még akkoriban az ilyesmikhez. Azóta már ezek elhalványultak nagy részt, de nekem nem is volt ekkora területen baj, ahogy te mondod. Egy hirtelen jött strandolás után is, az egy nappal korábban gyantázott bikini vonalamon is bebarnult egy kis vékony sáv a napsugárzás hatására (hiába kentem fényvédővel), átkozom is magam. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!