Ezek pattanások? Mit tehetek ellene?
Sziasztok!
Fura "kinövések" vannak az arcomon. Hasonló, mint a mitesszer, de nincs fekete pötty a közepén. De nem is olyan, mint a gyulladt pattanás.
Ha megnyomom, ki lehet nyomni. De újra és újra előjönnek, mindegy, mit használok rá. Főleg az államon és a nyakamon vannak. Testszínűek, nem pirosodnak be, nem mennek tovább, tehát nem lesz fekete pötty rajtuk vagy nem lesz gyulladt sem.
Segítsetek, mi lehet és mit tehetek ellene?
Azok is miteszerek/comedók.
A comedóknak több fajtái vannak.
Pl: feketefejű, fehérfejű, nehezen vagy könnyen ürülő. A bőrtípusodtól függ hogy milyenek és mennyi comedód van.
Amit tenni tudsz, hogy figyelsz az étkezèsedre és az életmódodra.
Ha 12-21kor között mozogsz, akkor lehet a hormonok miatt is fokozott a faggyútermelésed.
Idővel apadni fog magától is.
Az étkezés mellett figyelj a bőràpolasra is.
A bőrtípusodnak megfelelő termékeket hasznàlj. Heti 1x ajànlott radírozni.
Aztàn kozmetikushoz is mehetsz. Ő tudja diagnosztizàlni a bőrtípusos.
Es tud segíteni is hogy milyen termèkekez ajànl a bőrödre.
Köszönöm szépen a válaszokat!
32 éves vagyok, de mióta az eszemet tudom vannak ilyenek.
Bb krémet használok, este micellás vizet, de ennyi.
Ha krémmánián megnézed a bb-krémedet akkor az összetevőlistánál az adott összetevőre rákattintva el tudod olvasni, hogy hányas a komedogén indexe. Én csak olyan termékeket használok arcra, testre, hajra amiben nincs olyan, aminek több mint 2 a komedogén idexe. Legutóbb egy hajpakolás miatt lett ilyen a bőröm mert elfelejtettem lecsekkolni.
Plusz szerintem egy tök egyszerű lemosót használhatnál még a micellás víz után (balea ultra senistive med- et nagyon dícsérik) valamint egy sima hidratálót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!