Mik a ti bőrápolási titkaitok/tanácsaitok/praktikáitok/tippeitek?
Reggel hideg/langyos vízzel arcot mosok a Garnier citromfű olajos géles arclemosójával. Ezt követően aloe vera gélt, utána pedig a The Ordinary hialuronsavas szérumát kenem fel. Hidratálónak már évek óta a Helia-D normál/kombinált bőrre való tokaji aszús krémjét használom. Ha nem megyek sehová, ennyi, viszont ha megyek mindig használok a smink alá fényvédőt, jelenleg egy 30-as Eucerint. Ha nyár van és hosszabb időre megyek el, a testemre is használok fényvédőt.
Ez a rutin a közeljövőben még a The Ordinary C-vitamin porral fog kiegészülni, amit a hialuronsavas szérummal tervezek keverni.
Este, ha viseltem aznap sminket, Garnier érzékeny bőrre való (rózsaszín kupakos) micellás vízzel és textil "vatta"koronggal eltávolítom, majd a géles lemosóval is alaposan arcot mosok. Utána az aloe és a hialuronsav jön mint reggel. Változó, hogy őket mi követi, vagy a The Ordinary BHA-m, vagy az 0.5%-os retinolos olajom. Utóbbit a hidratálóba keverem és azzal együtt viszem fel. Ez a két hatóanyag nagyon bevált pattanásokra és mitesszerekre.
Amit nem használok napi szinten, az egy The Ordinary 30%-os AHA + BHA hámlasztó. Régebben hetente 1x használtam, de rájöttem, hogy az számomra túl gyakori, ezért most már csak akkor használom, mikor szükségesnek érzem (nagyjából 2 hetente).
18/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!