Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek a pattanások ellen?

Mit tegyek a pattanások ellen?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, amikor pl. menstruáció előtt/közben előjönnek, hanem úgy alapjáraton. Olyan dolgok keresnék igazából, ami bio, főleg természetes anyagokból van, nincs benne mindenféle mű dolog, amikről azt sem tudom micsodák. Mondhattok márkát, de konkrét terméket, illetve tapasztalatokat is.

2020. júl. 24. 01:02
 1/6 anonim ***** válasza:
31%

Lehet, hogy ez meglepő lesz, de nekem a rendszeres arcmosás segített a legjobban. Naponta akár háromszor is megmostam szivacskesztyűvel. Úgy a legjobb, ha nem csak úgy simogatva, hanem kicsit határozottabban (de nem túl erősen) mosod vele.

Az se rossz módszer, ha forralsz vizet fazékban addig, amíg nem gőzölög eléggé, és fölé hajolsz kb. 10-15 percig. Ha ezt minden nap 1x megcsinálod, 1-2 héten belül (vagy hamarabb) teljesen kitisztul az arcod.

Egyes növények rehabilitálni tudják a bőrödet, tök mindegy, hogy elfogyasztod, vagy az arcodra rakod, de valamennyit fognak azok is használni. Ilyen az uborka, paradicsom, narancs, kivi, eper, meg gondolom még sok más, de én ezeket fogyasztottam ilyen célból.

2020. júl. 24. 03:26
 2/6 anonim válasza:
79%

Igaza van az előttem lévő válaszolónak. A rendszeres arcmosás nagyon fontos. Nekem mostanában arclemosóból a dm-es alverde (kék kupakos) a kedvencem. Nem szárít, jól hidratál, és nem lesz utána zsíros a bőröm. Akkor van szintén a dm-ben, szintén alverde, sos serum. Ez egy kis tubus krém, amit a pattanásokra kell tenni. Iszap és zöld-tea kivonat van benne, valami csoda cucc. Ha ráteszem a lekezelt pattanásra, és éjszakára rajtahagyom, másnapra eltűnik. 15 ml, és piros kupakja van.

Van egy szintén dm és alverde arctonik. Elhagyható, de hasznos.

Remélem tudtam segíteni 😊

2020. júl. 24. 11:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sokat segített hogy változattam az étkezésen! Sok rostot (pl zabpelyhet, magas cellulóz tartalmú zöldségeket, konkrétan boltban vehető étkezési rostot) ettem és elkezdtem rengeteg vizet inni (kb 3-4,5 liter naponta), és próbáltam elhagyni az előrekészített, nagyon feldolgozott kajákat, de néha nem árt az se.:D Illetve én 100%-os aloe vera gélt használtam minden arcmosás után és naponta ittam zöld teát, ha nem is sokat. Remélem tudtam segíteni! :)
2020. júl. 24. 18:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy jó cikk: [link]

Szerintem ami fontos a megelőzéshez, az egy arctisztító, ami nem szárít, szalicilsavas hámlasztás és egy nagyon könnyű hidratáló, ha feszül a bőröd. A pattanásokra lehet tenni benzoil-peroxidot (gyógyszertárból) vagy ilyen tapaszt: [link] Én a tapaszt szeretem, mert akkor nem nyomkodom a pattanásokat, és úgy sokkal gyorsabban és szebben gyógyulnak.

Viszont ha súlyos a helyzet, és ezek nem segítenek, akkor menj el bőrgyógyászhoz.

2020. júl. 24. 18:30
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
#4 vagyok. Bocsi, most látom, hogy olyat szeretnél, ami természetes anyagokból van. Akkor a benzoil-peroxid helyett kipróbálhatod a teafaolajat (hígítva, ha irritál). A szalicilsav növényi eredetű, de lehet, hogy bőrápolási termékekhez mesterségesen állítják elő, ezt nem tudom.
2020. júl. 24. 18:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. júl. 24. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!